Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 19 godina

Mihajla Hrastova u Karlovcu svečano dočekali branitelji

hrastov, doček (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
22.12.2010.
u 16:59

Po peti put iznova počet će suđenje u slučaju Koranski most. Za ubojstvo 13 i ranjavanje dvoje rezervista do sada su izrečene četiri presude

Mihajla Hrastova danas su u Karlovcu dočekali tamošnji branitelji koji su mu čestitali na oslobađajućoj presudi.

U zatvorskom sustavu pretpostavljali su da papirologija potrebna za njegovo puštanje iz kaznionice neće biti gotova prije kraja današnjeg radnog dana, no dokumentacija sa suda stigla je ranije.

Podsjetimo, Hrastovu će se peti puta suditi iznova za ubojstvo 13 srpskih rezervista i ranjavanje dvojice na Koranskom mostu 21. rujna 1991.

Da ga se pusti iz zatvora jučer je odlučio Ustavni sud, uvaživši žalbu Hrastovljeva odvjetnika Krešimira Vilajtovića koji je ukazao na proceduralne propuste Vrhovnog suda pri donošenju osuđujuće presude, kao što je, na primjer, činjenica da odluka o sedmogodišnjoj zatvorskoj kazni nije javno objavljena

- Postupak traje već 19 godina - kaže Vilajtović. Odluka je donesena nakon Hrastovljeve žalbe u kojoj su pobrojane povrede propisa.

- Ne mogu vam opisati kako smo bili sretni kad smo od odvjetnika čuli ovu vijest. Ovo nam je najljepši božićni dar koji smo mogli dobiti - rekla je Dolores, supruga Mihajla Hrastova.

Odluku o puštanju Hrastova iz zatvora s oduševljenjem su dočekale i njegovi brojni prijatelji iz rata. Većina je to komentirala riječima: “Pravda je spora, ali dostižna”.

Komentara 80

Avatar Idler 3
Idler 3
16:42 23.12.2010.

Dobro došao kući hrvatski viteže i sretan Božić i tebi i tvojim najmilijima !!!

OB
-obrisani-
15:33 27.12.2010.

Samo moram prokomentirati da mi je fascinantno kako srbende i komunjare obavezno u svakom svom komentaru pišu kao o NAŠOJ državi , NAŠIM braniteljima , NAŠOJ kulturi ,NAŠEM pravosuđu..... NIŠTA TU VIŠE NIJE VAŠE !!!! HRVATSKA JE DRŽAVA HRVATA I DRUGIH GRAĐANA KOJI JE POŠTUJU KAO SVOJ DOM...VAŠA NIJE VEĆ 20 god. A I SUMNJAM DA ĆE TAKO SKORO BITI...

KV
kvaka
20:01 22.12.2010.

Koji smo mi Hrvati jadnici Da nije bilo tzv.Mirne Reintegracije Ist. Slavonije i Baranje,svi bismo bili u Hagu!-Bože Pomozi Nam,ako možeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije