Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Progovorio

Hotel Korana uskoro na dražbi, od prometnog prstena opet ništa

korana03_dog_301110
Dominik grgurić/PIXSELL
30.11.2010.
u 18:04

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić "otvorio dušu": Tjednima nije odgovarao na upite novinara, a onda ih je okupio i izrekao skoru budućnost grada

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić otvorio je dušu,  nakon što je tjednima uskraćivao javnosti odgovore na neka pitanja novinara, na sastanku jučer sa sedmom silom. Gradski su građevinski projekti bili najzanimljiviji.


Procjena pa dražba
– U sljedećih desetak dana bit će procijenjen hotel Korana, a do kraja godine ili početkom sljedeće bit će pripremljena prva dražba, na kojoj procijenjeni iznos može biti smanjen za trećinu. Nadam se da neće biti  druge dražbe, odnosno da će kupcu, a zainteresiranih ima, cijena biti prihvatljiva, jer na svakog sljedećoj dražbi iznos je sve manji. Također, vjerujem da će kupac imati dobre namjere i da će nakon kupnje urediti hotel, a ne čekati bolja vremena za prodaju nekretnine. To ćemo pokušati spriječiti – kazao je Damir Jelić, koji procjenjuje da će početna cijena hotela biti između sedam i deset milijuna kuna. Ne očekuje se sličan rasplet priče o hotelu Central. Dogradonačelnica Marina Kolaković kazala je da se suvlasnici hotela do sada nisu zanimali za brzo rješavanje problema.
– Nezavršeni kamp na Korani i u GUP-u ima turističko-rekreativnu namjenu. Objavit ćemo pismo interesa, a nakon toga i javni natječaj, pa ćemo vidjeti kakav interes investitora postoji i koja su njihova razmišljanja – kazao je gradonačelnik Jelić.


Preskupo zemljište
Kada je riječ o gradnji obilaznica u sklopu gradskog prstena, koju vode Hrvatske ceste, gradu je rečeno da nisu planirani radovi do 2012. godine. Projekt je zapeo na rješavanju imovinskopravnih odnosa i otkupu zemljišta u Luščiću. Isti problem zakočio je i izdavanje uporabne dozvole za školsku dvoranu u Grabriku, koja je dijelom na privatnom zemljištu.
– Nisam mogao pristati na prijedlog obitelji Fumić da grad četvorni metar zemljišta za dvoranu plati 200 eura, stoga je slučaj na sudu – kazao je D. Jelić i dodao da sigurnost djece u dvorani nije upitna, što su potvrdila tri tehnička pregleda.
– Gradu je u interesu gradnja parkirališnih mjesta ispod Trga bana Jelačića, ali ne nužno kao samostalni projekt, jer je on tada preskup. Podržat ćemo investitore koji osim gradnje garaža žele urediti i jednu od vojarni na Trgu. U tom smislu razgovaramo sa investitorima – kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Most grada Alessandrije bez dozvola
– Most grada Alessandrije, kada su posrijedi dozvole, ne postoji. Zato moramo ishoditi lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu – kazao je Jelić. Za most je isposlovana samo lokacijska dozvola, koju je ukinuo Upravni sud jer ono što je izgrađeno na dijelu jedne čestice ne odgovara projektnoj dokumentaciji.
– Problem je i buka, iseljavanje stanara iz jedne kuće uz most – kazao je Damir Jelić i poručio građanima da je most siguran za promet, ali da grad mora uskladiti dokumentaciju i legalizirati ga. Taj i most na Korani dio su gradskog prometnog prstena. Hrvatske ceste planiraju 2011. izgraditi prilaznicu brzoj cesti do Vukelićeva mosta.

Komentara 2

LE
leptirica11
09:55 01.12.2010.

ajmo vidit,tko će ovdje omastiti brk!zbog čega se je baš ovoooolike godine čekalo da baš u ovolikoj mjeri propadne negdašnji ponos karlovca!sad će zato otić u prave ruke a za džabahanu...tako se to radi!OJ Karlovče na Korani grade,na Korani grade u tebi...sve nekdašnje,tako promišljeno propade...Gdje su VUNATEKS,KONTEKS,JUGOTURBINA,LOLA,VELEBIT,KRAŠ...gdje su i kakvi su danas hoteli...i čiji li su...stara Korana,Nova Korana,MREŽNICA,ROGANAC,DUBOVAC,NEBODER,NULA,HRVATSKI DOM...a tako smo nekad u njima ne samo spavali,nego i plešući čekali zore...a sad njih dočekaše TAJKUNI!!!

GA
garfield21
19:05 02.12.2010.

\"Nisam mogao pristati na prijedlog .... .... da grad četvorni metar zemljišta za dvoranu plati 200 eura, stoga je slučaj na sudu.....\" kaže gradonačelnik. Bilo bi super kad bi na istom mjestu i u istom kontekstu odkomentirao i jedno drugorugo zemljište za jednu drugu sportsku dvoranu, onu izgorenu na Dubovcu - koliko je šmukici plaćeno za baruštinu, i koliko je zemlje kupljeno \"za sportsku dvoranu\". Puno više nego je trebalo. Baš bi volio čuti usporedbu: cijena, broj kvadrata i pogotovo lokacija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije