Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ista ploča, novo mjesto

Đapić: Ovo je pobjeda, sačuvali smo grb

Zagreb: HOS-ovci održali konferenciju vezano uz spomen ploču u Jasenovcu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
08.09.2017.
u 08:34

Splitski HOS-ovac Marko Skejo nazočne je pozdravio sa “za dom spremni”

“Svi smo mi za dom spremni”, transparent je s kojim su čelnici zagrebačkog HOS-a i krovne udruge na nacionalnoj razini dočekali medije.

– Svjedoci smo kako je postavljanje spomen-ploče u Jasenovcu izazvalo niz reakcija i dovelo do podjela u društvu, čime je oskvrnuta jedina svrha njezina postavljanja: pijetet prema jedanaestorici mladića koji su izgubili živote braneći svoju domovinu – kazao je Ivan Friščić i dodao da je zagrebački HOS u suradnji s obiteljima poginulih branitelja, Gradom Novskom, Općinom Jasenovac, Vladom i braniteljskim udrugama u okviru postojećih zakona našao rješenje kojim se ploča u izvornom obliku seli na drugu lokaciju.

Zagreb: HOS-ovci održali konferenciju vezano uz spomen ploču u Jasenovcu
1/22

Ova suradnja primjer je kako se kroz dijalog i kompromis mogu naći rješenja, a taj kompromis, objasnili su, ogleda se u tome da su pristali na premještanje ploče u Trokut kod Novske, na lokaciju na kojoj su također ginuli branitelji, ali u izvornom obliku.

– Pristali smo na rješenje da sačuvamo dostojanstvo HOS-a, da se ne lome koplja preko leđa naših poginulih. Nije bilo lako, ali 90-ih smo pregovarali i s onima s kojima smo se gledali preko nišana pa kako nećemo sa svojom Vladom? Najlakše je bilo reći: maknite ploču, mi ćemo ići u prosvjede. Oni koji misle da sam izdajica neka mi to kažu u lice jer ja sam za ovu državu dva puta bio klinički mrtav – kazao je Borislav Barišić. Splitski hosovac Marko Skejo pak kazao je da “nisu sretni iz više razloga, ali daju suglasnost u nadi da će Vlada imati razumijevanje za njih”.

Zagreb: HOS-ovci održali konferenciju vezano uz spomen ploču u Jasenovcu
1/15

– Koliko god bilo gorčine, današnji dan ocijenio bih kao jednu od najvećih pobjeda dragovoljaca HOS-a jer smo sačuvali grb. Ovo je prva Vlada koja želi razgovarati, Sanaderova ili Kosoričina skinule bi ploču isti dan kada bi to zatražio Vučić ili Vulin iz Beograda – kazao je Anto Đapić, načelnik ratnog stožera HOS-a. Premda u dvorani nije bilo disonantnih tonova, na društvenim mrežama hosovci su rekli svoje. “Sramota, velika sramota”, “Ne dirajte nam svetinje”, “Rušiti izdajničku vladu”... neki su od komentara.

Komentara 30

Avatar MK
MK
10:28 08.09.2017.

Da Đapiću, sve je okay - ali brkovi gospodina Skeje su jednostavno odvratni... Ne volim komentirat izgled ljudi, ali napuhana taština se pravi kao da razumje Richarda Wagnera i čari skupocijenih satova (preporucujem poniznost i molitvnu)... Necu dalje komentirati te odvratne brkove, samo cu se zapitati kavki su to brkovi... Zasto gospodin Skejo takve brkove nije nosio 1990-tih? Mozda gospodin Skejo ima jako dobre argumente za takve brkove - ipak su meni bas odbojni i "odbojnost" je tocno taj osijecaj koji je kroz mene jucer prosao kada su se ti brkovi sinoc na TV-ekranu pojavili... U tom trenutku kroz moje misli prosla je sumnja, ali me moj razum mozda ipak u krivu kada argumentima podrzavam moto HOS-a ZDS (i onda takvi brkovi)... Pojava ovih brkova u srz me prodrmala - i ako ce ovi brkovi argumente iznositi za pozdrav ZDS, ond cu ja od sada sutjeti... Petero vas je za stolom, a jedan medu vama SEBE uzima za vaznije nego bilo sto drugo na ovome svijetu a mozda i u nebu (toliko o non-verbalnoj komunikaciji)...

LA
like_a_boss
09:33 08.09.2017.

Koji je sljedeći potez premijera Pupovca?

AV
avim
09:50 08.09.2017.

Što je ovaj Đapić sačuvao kada je došao na čelo HSPa stranka je počela padati dok se nije raspala,a sada on čuva grb samo čiji ,čovjek se pokušava izdići iz mrtvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije