Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO NA IZDRŽAVANJE KAZNE

Horvatinčić pred Remetincem: Bilo bi normalno da zatvorenik dolazi zdrav, a ne na štakama

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
14.07.2021.
u 21:42

Pri dolasku u Remetinec, Horvatinčića čekaju svi pregledi u Centru za dijagnostiku

Poduzetnik Tomo Horvatinčić (73) u srijedu je oko 21.30 sati na štakama došao na izdržavanje kazne u zatvor Remetinec. S njim su u pratnji njegova dva sina i njegova supruga Ana, kao i odvjetnik Velimir Došen.  

Zatvorska kazna od četiri godine i 10 mjeseci pravomoćno mu je presuđena krajem 2019. godine zbog izazivanja pomorske nesreće i usmrćivanja dvoje talijanskih državljana, a Horvatinčić je u nekoliko navrata tražio odgodu za izdržavanje kazne zbog teške bolesti. Zadnju molbu koju je podnio sud mu je odbio u kratkom roku, na što se poduzetnik žalio. 

- Da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju, prošlo je 10 godina od nesreće i izražavam sućut djeci roditelja. Puno sam čuo dobrih stvari o zakonskom sustavu, mislim da je ovo jedan od nahumanijih zatvora u EU i s tim pozitivnim razmišljanjem idem - da će se moje liječnje nastaviti u zatvorskom sustavu, kazao je Horvatinčić medijima prije odlaska u zatvor. 

- Večeras sam čuo laži da sam ja vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nijedna rasprava nije odgođena zbog mene, imao sam šest operacija, od toga tri tumora. Bolestan sam čovjek i na mome su se tijelu dogodile velike operacije. Bilo bi humano da zatvorenik dolazi relativno zdrav, a ne na štakama, nastavio je. 

Upitao je novinare misle li da je namjerno ubio Talijane.

- Osuđen sam za namjerno ubojstvo na moru, to se nije dogodilo. Vi ste sa svojim pritiskom tome pridonijeli, ja bi bio sretan da ste napisali da je Horvatinčić donirao milijun kuna u zakladu i ostalo, a da vam ne kažem puno novih radnih mjesta, ali ste vi napravili metu od Tome Horvatinčića. Toj djeci se nikakvi novci ne mogu namiriti, ali sam ipak reagirao s 400.000 eura. Najveću mi podršku daju moja obitelj i prijatelji, bez obzira na ove izjave u medijima. Ja sam morao doći tako kasno jer moram popiti tabletu, pola tijela mi je izrezano i morao sam popiti terapiju da ne bi povraćao, ja želuca nemam, kazao je. 

- Lako je robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi, ali ako vam sudi nenadležan sud i to za namjerno izazivanje nesreće, onda treba glavu naštimati, nadodao je. 

Pri dolasku u Remetinec, Horvatinčića čekaju svi pregledi u Centru za dijagnostiku, a nakon toga se odlučuje i gdje će izdržavati kaznu. Zbog svojih bolesti mogao bi odmah biti i premješten u Bolnicu za osobe lišene slobode. 

Osuđeni poduzetnik svojim je prijateljima i poznanicima i potvrdio svoj odlazak u zatvor, govoreći im da će mu se od 14. srpnja moći javljati s nove adrese - Remetinec. 

VIDEO Horvatinčić se danas mora javiti na izdržavanje kazne u Remetinec!


 

Komentara 119

VI
virusbr2
22:08 14.07.2021.

Da je završio u zatvoru nakon prve žrtve, troje ljudi bi danas bilo živo...

VE
Ventilator2
21:44 14.07.2021.

Bilo bi normalno da su se talijani živi vratili s ljetovanja, Al eto otišli su u vreći za italiju

Avatar tabadjija
tabadjija
21:52 14.07.2021.

Taj covjek nema niti malo empatije. I svaka rasprava tu staje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije