Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjine
Povratak na članak

Holy: Kritiziraju prijedlog i prije nego što su ga pročitali

Ni ja nisam sretna zbog prijedloga smanjenja broja zastupnika, no vjerujem ekspertizi autora prijedloga, kaže šefica ORaH-a

Komentari 29

LE
LeonardS
09:24 23.12.2014.

I ja sam za smanjenje manjinskih zastupnika, Radin i Pupovac samo zato što njima bi se izgubila fotelja su protiv, mislim da su im ustavom zajamčena ljudska prava pa stim se mora biti zadovoljan

VL
BL
blackstone
09:16 23.12.2014.

Ne svidja mi se ova darkerica ,ali joj je prijedlog na mjestu.najbolje se vidjelo kod zadnjeg donosenja proracuna kako manjine trguju novac za glasove.zakon je imbecilan i dopusta uvijek istima da sa par glasova udju u sabor i onda buduu prevaga kod sastavljanja vlada ili donosenja proracuna. Treba im dati. Zastupnike proporcionalno koliko njihove drzave daju hrvatima,ali da nemogu glasati za vladu,kljucne zakone ili proracun. Ovaj ljepotan radin se sinoc uspjenio kao vampir na holicu jer je otkrila sta radi 20 godina. A i cuo sam u istri od informiranih ljudi da taj kroji politiku i kadrove u ids i da mu je jakovcic kmet. A sve to kao produzena ruka italije preko udruge talijanska unija.navodne nemozes postati ni komunalac ako nisi clan talijanske unije ili ti dijete ne ide u talijaski vrtic ili skolu.plus da si clan ids-a. A pupovac je jos gori,taj uspio i banku unistiti. A jos nije naucio hrvatski,a rodio se u hrvatskoj.

VL
KO
Kora
08:56 23.12.2014.

Ne znam ni ja ništa, ali mi se sviđa "uvođenje integracijskog umjesto segregacijskog modela školske nastave". Posebni razredi daju djeci biljeg, da su "posebni", da nisu kao drugi i to je za njih štetno u svakom pogledu.

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
11:13 23.12.2014.

ja podržavam stav Putina koji otprilike kaže: " Rusija ne treba manjine već one trebaju Rusiju" ova tzv manjinska prava su izmišljena da bi pojedninci vukli milijune na osnovu svog etnosa. npr jedan od tzv etnobiznismena zajedno sa ženom koja je uglavljena na izmišljeno mjesto koje plaća država vuku milijune državnog novca i bogate se. ja sam za financiranje programa. znači Srbi i ostali trebaju dobiti ravnomjerno novac za programe, obrazovanje, medije ali ne za huškačke plaćenike koje financira Pupovac, zatim za pomoć siromašnoj djeci manjina i dodjelu stipendija za obrazovanje njihove djece. ovako imamo jednu kastu koja si je uzela za pravo da državni novac namijenjen za manjine krčmi na lagodan život i žive kao faraoni dok sirotinja nema novac da kupi bar nekoliko ovaca, svinja ili kravu, ev. nešto alata i pribora pa da ima nekakvu osnovu za život na selu. država bi trebala popisati potrebe manjine iz iz tog novca namjenski pomoći siromašnim Srbima, Romima, Talijanima itd a ne da novac ode u džepove raznih prodavača magle.

VL
TO
tojčić
12:09 23.12.2014.

holi palac gori manjine sa 8 zastupnika praktički mogu vladati hrvatskom,a i ucjenjivati svaku vladu.

VL
Avatar balen
balen
11:22 23.12.2014.

Demokratski bi bilo da su zastupnici nacionalnih manjina na listama stranaka i kao takvi da ulaze u Sabor. Postojeći model je vrijeđanje manjina jer ih svodi samo na etnos. Nisu valjda svi Srbi npr. istih političkih opredjeljenja. Valjda ima ii lijevih i desnih itd. Da bi dobili glasove manjina stranke će na svoje liste stavljati zastupnike iz njihovih redova, ali, naravno, prema njihovom političkom uvjerenju. U konačnici u Saboru može biti i 3 ali i 30 zastupnika koji su pripadjici neke nacionalne manjine ali će ono predstavljati određenu političku opciju. Uostalom, Josip Runjanin, Stanko Vraz, Slavoljub Penkala, Nikola Tesla, Jasenko Houra i mnogi drugi su pripadnici manjina ali ne zato manje vrijedni Hrvati.

VL
JU
juma
10:36 23.12.2014.

Evo ja sam pročitao članak i slažem se s Mirelom Holy. Integracija umjesto segregacija i uključivanje manjina u hrvatsko društvo umjesto da ih se drži u getu ispod staklenog zvona. Od svega korist imaju jedino profesionalni etno zastupnici u hrvatskom Saboru koji trguju glasovima i političkim utjecajem, a za one koje zastupaju ih baš briga.

VL
DU
Deleted user
13:17 23.12.2014.

Kakve manjine? Svi su oni građani Republike Hrvatske, neka osnuju svoje stranke pa neka se natječu sa Sabor ili neka se uključe u postojeće stranke koje onda neka vode brigu hoće li kao svoje kandidate za Sabor predlagati i pripadnike tzv. manjina. Jedno je etnička pripadnost, nacionalna pripadnost a za to postoji društvene i kulturne organizacije i udruge koje vode brigu o etničkoj i nacionalnoj pripadnosti, očuvanju kulturne i druge baštine zajedno s odgovarajućim državnim organima. ITD.

VL
BU
Bulaba
12:01 23.12.2014.

Ukidanje posebnih lista za manjinske uhljebe i izbor kvote manjinskih zastupnika sa standardnih lista koji bi se birali preferencijalno, ali bez praga, bi bio pozitivan korak, ali kad taj prijedlog dolazi iz sekte koja forsira biologizam i ženske kvote, onda je to lakrdija.

VL
LA
Latz
13:55 23.12.2014.

Ne samo manjinskih zastupnika --- nama ne treba sabor sa više od sto zatupnika ni po kojem kriteriju ... odlučiti se koliko će biti manjinskih i sličnih ostalo nadoštukati do 100. Kreirati isti broj općina/izboprnih jedinica i u svakoj pojedinoj birati imenom i prezimenom po jednog kandidata po stranci. Svaka općina ima svog zastupnika u saboru i gotovo. Velike uštede, transparentniji sustav i veća efikasnost....

VL
DU
Deleted user
13:33 23.12.2014.

Mirela samo naprijed galamđije su na nekom drugom nivou

VL
SE
sestrićna
11:56 23.12.2014.

drugarica holy koju partija pokušava progurati pa s njom koalirati jer su svjesni da oni nemaju šanse..jeftino i perfidno...

VL
DU
Deleted user
09:13 23.12.2014.

Ah, ah, ah. Ta "zelena darkerica", kako ju je posve primjereno okrstio biskup Pozaić dr. Valek, ima specifičnu političku težinu jednaku ništici ili malo više od toga. Ona i njezina stranka jesu čisti produkt medijske manipulacije, navlas isto kao ii Lesar Dragec i Laburisti te Gabrić dr. Nikica i Nacionalni forum. Kad iz kakva razloga izgube medijsku potporu, oni bivaju išto što i prije toga - nitko i ništa. Lesaru i Gabriću to se već dogodilo, a "zelena darkerica" na tom je putu.

VL
IK
ikonoklast
10:59 23.12.2014.

kakti nebu koalirala kad ono za godinu dana bu i to kako

VL
BA
bazana
11:09 23.12.2014.

Ma koje orah i M. Holy? Ma dajte molim Vas - stranka i osoba za jednokratnu upotrebu. Skinite se s televizija i iz novina. Koga briga što ona misli. Napuhane ankete i tzv. javno mnijenje. katastrofa

VL
KI
Kissinger
09:03 23.12.2014.

gospođo Holy,znam ja nas mi pročitamo NASLOV bilo koje knjige,riješenja,prijedloga zakona ili samog zakona i svi sve znamo.

VL
PR
Protivcenzure
09:33 23.12.2014.

bravo točno u centar. umjesto da se kandidati u kampanji bave ovim pitanjima konkretno to umjesto njih radi holy!! nakon što smo srezali dijasporu( a i još ćemo ) tako isto i sa manjincima!! to su kao i dijaspora najveći trgovci u saboru a izabrani sa 250 glasova!!! još se dobro sjećamo slavne druge vlade ive sanadera i deala kojeg je postigao sa romom memedijem!! za početak zastupnike na pola pa ih postupno sve ukinuti. još je veoma malo manjinskih prava u RH pod upitnikom a udruge manjina ionako već godinama bolje štite manjine i bave se njima nego njihovi političari.

VL
DU
Deleted user
09:50 23.12.2014.

sve je to teret pod kojim stenje hrvacka .zato ukinite nepotrebne stozere,udruge ,manjine ,dijasporu ,vjera nek se sama financira , a novac i visak energije usmjerite za najmladje i najstarije,...

VL
Avatar 2222
2222
14:27 23.12.2014.

Konacno I Holy vidi da manjine nista ne donasaju za Hrvatsku samo podkradaju I trguju sa glasovima,treba njih I one koji su bili patner trgovine naglavce izbaciti iz drzavne sluzbe.Sabor treba smanjiti na 25 zastupnika I toliko 25 ostaviti zupanija,a, da bi se moglo malo uciniti reda .

VL
KA
kajtemucinjofra
15:07 31.12.2014.

Neznam zbog cega joj umjetno dizu popularnost kad nikakva korist od nje ,vec u startu se pokazala koliko postuje gradane saljuci mailove ..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.