Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u sinju

Hodao s nožem u ruci pa nasrnuo na policajca

Pavle Bulj (1)
Vanja Zubcic/Vecernji list
04.08.2012.
u 20:12

Pavle Bulj, bivši osumnjičenik za ubojstvo Anđele Bešlić, završio u pritvoru jer je bacio čašu na plavca

Pavle Bulj (56), bivši osumnjičenik za ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić (16), ponovno je završio u pritvoru, ovaj put – zbog napada na policiju.

Incident se dogodio na prepunom glavnom sinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je Bulj s nožem u ruci, u vidno alkoholiziranom stanju, vrijeđao i vikao na sav glas. Sve je to promatrao policajac koji je tada bio izvan službe, no prišao mu je kako bi ga smirio i udaljio iz gomile. Bulj je, neslužbeno doznajemo, tu zapovijed vrlo loše primio pa se prvo verbalno sukobio s policajcem, a na kraju mu razbio čašu na glavi! Policajac je zadobio lakše tjelesne ozljede, a Bulj je završio s lisičinama na rukama. Iza rešetaka sinjskog pritvora je, kako bi se otrijeznio, proveo cijelu noć. Koliko promila alkohola u krvi je imao nije poznato, budući da je odbio alkotest. No, dobio je dvije prijave – prekršajnu i kaznenu. Prekršajnu zbog narušavanja javnog mira i reda, a kaznenu zbog napada na službenu osobu.

Bulj je prije dvije i pol godine, zbog nedostatka dokaza, pravomoćno oslobođen optužbe za okrutno ubojstvo djevojke u ožujku 2002., za što je pak na 22 godine zatvora osuđen njegov rođak Ivan Bulj. Tijelo nesretne djevojke, podsjetimo, pronađeno je mjesec dana od nestanka, nedaleko od obiteljske kuće. Nekoliko dana nakon pronalaska leša, Ivan Bulj sam se prijavio policiji, navodno zbog straha od osvete Anđelina oca koji je paralelno vodio privatnu istragu. Priznao je zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja, koji je oštro odbacio da je s ubojstvom imao ikakve veze. Zbog četiri godine provedene u pritvoru Pavle Bulj tužio je državu, a početkom ove godine Općinski sud u Sinju dosudio mu je više od pola milijuna kuna odštete. No, time nije zadovoljan, već traži dva i pol milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar _Hedon_
_Hedon_
22:19 04.08.2012.

E sad mu tu odštetu koju treba dobiti samo prebacit treba na konto tog policajca kojeg je napao... pa nek opet napada

OB
-obrisani-
06:08 05.08.2012.

Četiri godine su držali čovjeka u pritvoru bez dokaza i nitko nije smijenjen! Očito je Hrvatsko sudstvo i policija sama sebi svrha. Očito je da štite kriminalce od poštenih. Ako je Glavašu za napise o zločinima u Feral Tribune-u za duševne boli dosuđeno 200.000 kuna onda si je ovaj čovjek za četiri godine u pritvoru zaslužio najmanje deset milijuna kuna za protuzakonito oduzimanje slobode. Pitam se tko zapošljava ovakve imbecile i policiji i sudstvu

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
10:36 05.08.2012.

Problematični uvijek ostaju problematični.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije