Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bila samoobrana

Pistorius znao da je Reeva u kupaonici, bilo je upaljeno svjetlo

Oscar Pistorius (1)
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
20.02.2013.
u 09:13

Tužiteljstvo je u posjedu iskaza svjedokinje koja tvrdi da je te kobne noći čula svađu i prepucavanje sportaša i manekenke između 2 i 3 sata ujutro, a vidjela je i upaljeno svjetlo u stanu.

Oscar Pistorius jutros je došao na sud u južnoafričkoj Pretoriji u pratnji policije s plavom dekom preko glave, a odluka o o tome hoće li se ovaj paraolimpijac braniti sa slobode uz određenu jamčevinu odgođena je za sutra.

Tužiteljstvo je u posjedu iskaza svjedokinje koja tvrdi da je te kobne noći čula svađu i prepucavanje sportaša i manekenke između 2 i 3 sata ujutro, a vidjela je i upaljeno svjetlo u stanu. Time je svjedokinja pobila iskaz sportaša u kojem tvrdi da nije znao da je njegova djevojka u kupaonici kada je zapucao jer je bio mrak. Paraolimpijac tvrdi da je bio uvjeren da je njegova djevojka spavala u krevetu pokraj njega kada je čuo buku iz kupaonice, no iskazi svjedoka detektiva Hiltona Botha, koji je prvi došao na mjesto zločina, govore drugačije.

No, Pistoriusova obrana rekla je da nema nikakvih dokaza da je sportaš navukao proteze prije pucnjave te da pronađeni meci kalibra 38, za koje sportaš nema dozvolu, pripadaju Pistoriusovu ocu. Također, naveli su da su svjedoci izjavili da su čuli više od četiri hica, koliko ih je zapravo ispaljeno. Nakon što je Pistoriusov odvjetnik Barry Roux počeo unakrsno ispitivanje detektiva Botha koji je na klupi za svjedoke, paraolimpijac je prestao plakati, javlja The Guardian.

Oscar je djevojku ubio s tri hica, a jedan od metaka završio je u laktu djevojke i slomio joj je ruku, jedan ju je pogodio u desnu stranu glave, iznad uha, a treći u kuk, čulo se danas na saslušanju. Detektiv Both izjavio je da je ubijena djevojka stajala u kupaonici iza zaključanih vrata, a nije upućen ni poziv policiji s blackberrya i drugog mobilnog uređaja koji su pronađeni u stanu.

Tužiteljstvo je zatražilo od suda da odbaci određivanje jamčevine za Pistoriusa zbog mogućnosti bijega, javlja Reuters. Sportaš ima "off shore" bankovni račun u Brunswicku u Carolini i kuću u Italiji te će ga biti teško uhvatiti ako ode iz zemlje, tvrde tužitelji, no obrana tvrdi da Oscar nema kuću u Italiji te da ne može podići novac s tog "off-shore" računa.

Podsjetimo, Oscar Pistorius tereti se da je na Valentinovo ispalio četiri hica kroz zatvorena vrata kupaonice te s tri hica ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp. Jučer je pred sudom odvjetnik ovog 26-godišnjeg sportaša pročitao izjavu Pistoriusa u kojoj se izjasnio da je slučajno upucao djevojku misleći da je provalnik te da je bio uvjeren da je Reeva spavala pored njega u krevetu. No, zbog mraka u sobi nije mogao vidjeti da je nema.

 >>'Znali ste da je u kupaonici Reeva. Hladno ste je ubili nakon svađe'

 

Komentara 9

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:23 20.02.2013.

Poznata je stvar da svaki provalnik prvo ode u kupaonicu, zaključa se i malo dotjera...

TO
Toni50
15:21 20.02.2013.

Bježeči od njega nasilnika mislila je povjerovala je da se spasila od bolesnika. koji je pucao u nju kroz zaključana vrata. To je i manjoj diječici jasno... Sada pokušava naivno jadno da se brani; (Provalnik se zaključava u kupaonu daonu da se ne ukaka u gače od straha ili krade šminku ? ) a svima je jasno u laži su kratke noge i to če se sigurno - dokazati; da se radi o namijernome ubojstvu. Nikako ga ne pustiti na slobodu znamo kako je brz tko čega vrag uhvatiti poslje ?

CR
cronada
10:54 20.02.2013.

strasno je za te mlade ljude, tesko se je dokazivati i stalno pod pritiscima a pogotovo onima koi imaju jos neke posebne poteskoce. Nazalost je sve teze i teze u danasnjim ekstremnim okolnostima mogucnostima. Stoga su takve osobe ujedno zrtve i zlocinci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije