Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda presude

Hoće li Berlusconi u zatvor? Odluka Vrhovnog suda do četvrtka

Silvio Berlusconi
Reuters/PIXSELL
30.07.2013.
u 16:07

Berlusconija je drugostupanjski sud u Milanu osudio 8. svibnja ove godine na četiri godine zatvora

Obrana bivšeg premijera Silvija Berlusconija (77) nije zatražila odgodu procesa koji je danas započeo u Rimu na Vrhovnom sudu o slučaju Mediaset, odnosno njegove tv-tvrtke koja je napuhavanjem cijena filmskim pravima načinila crne fondove i utajila porez. Odluka suda bi, kako je rekao Berlusconijev odvjetnik Franco Coppi, mogla stići sutra uvečer ili prekosutra (četvrtak).

Podsjetimo da je Berlusconija drugostupanjski sud u Milanu osudio 8. svibnja ove godine na četiri godine zatvora i pet godina zabrane djelovanja na javnim dužnostima. No, tri od četiri godine zatvora su mu oproštene na osnovu općeg oprosta koji je 2006. izglasovao Parlament za kaznena djela koja nisu krvna ili druga teža. To znači da, ako Vrhovni sud potvrdi drugostupanjsku presudu, Berlusconi neće ići u zatvor.

Preostalu godinu dana trebao bi biti u svome domu ili raditi kao dobrovoljac u nekoj ustanovi. Osim potvrde drugostupanjske presude, Vrhovni sud je može poništiti i potpuno osloboditi Berlusconija ili uz poništenje vratiti drugostupanjskom sudu na novu obradu. Budući da Berlusconijevi odvjetnici nisu zatražili odgodu, četvrta opcija je otpala. Dakle, u srijedu uvečer ili četvrtak trebali bismo doznati odluku Vrhovnog suda.

>>'Nisam kriminalac koji treba preodgoj, neću rad za opće dobro'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije