Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZEMLJA STAGNIRA'
Povratak na članak

HNS ocijenio 100 dana Vlade: 'Titanik koji plovi prema potonuću'

Skandalozna je i činjenica kako spomenuti ministar Barišić, dokazani plagijator i lažov, i dalje ima punu podršku premijera Plenkovića, koji je ignoriranjem činjenica, ali i ignoriranjem pokretanja postupka za opoziv istog u Saboru, u potpunosti izgubio na vjerodostojnosti i autoritetu.

Komentari 30

SO
sokodnaranče
10:37 24.01.2017.

Hns je zadnja stranka koja bi se trebala javljat.. pokazali su sta znaju

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:55 24.01.2017.

jesi to oni sto imaju 1350glasaca.tko njih pita za sto i uzima za nesto ozbiljno.

VL
WE
weAreCro
10:44 24.01.2017.

😂😂😂 hns

VL
VE
verica2
10:44 24.01.2017.

Upravo je u Jutarnjem objavljeno, možda je i točno, da je "Milanović najviše zadužio Hrvatsku". HNS je imao vrlo važnu ulogu u Milanovićevoj vladi.

VL
FA
Fake
10:48 24.01.2017.

HNS? hahahaha,tko su ti? Koliko ih ima u stranci? 26? Vi da držite moralne prodike,o vašem poštenju bolje ne trošiti riječi.___________Ministar Vrdoljak činio sve da sredi kredit HBOR-a hrvatskom kralju željeza Željku Bilošu U novu aferu Radimira Čačića i cijelulu političku stranku HNS uvukao je i Josip Sapunar.Josip Sapunar iz kaznenog predmeta „Remorker“ sam sjedi u Remetincu iako je pred istražiteljima i kamerama USKOK-a izjavio kako je „oprani“ državni novac predao HNS-u ministrice Vesne Pusić kako bi stranka imala dovoljno sredstava za njene retuširane jumbo plakate na tada nadolazećim parlamentarnim izborima. Prema dostupnim medijskim napisima moglo se saznati kako se na odlično obavljenom poslu,dobrom „dečku“ Sapunaru, osobno telefonski zahvalio tadašnji prvi golfer HNS-a,Radimir Čačić. Danas, bivši i sadašnji čelnici HNS-a odbacuju bilo kakvu povezanost s navodnom donacijom od milijun kuna iz crnog fonda Hrvatskih autocesta (HAC) koju je HNS-u, prema pisanju Jutarnjeg lista, dao bivši član uprave HAC-a Josip Sapunar. Srećko Ferenčak, čovjek od posebnog Pusićkinog povjerenja, glavni tajnik HNS-a, osuđen je po drugi put za kriminal oko zemljišta namijenjenog invalidima, koje je po višestruko većoj cijeni preprodao Konzumu.Ferenčaku i Turkoviću sudilo se u tzv. aferi Nanbudo.Oni su prema presudi 1996. godine najprije posudili Nanbudo institutu 520.000,00kn da bi taj institut od Grada Zagreba po simboličnoj cijeni dobio građevinsko zemljište od gotovo 5.000 m2 no isključivo za gradnju Centra za dnevnu skrb invalidnih osoba Zemljište je ovaj dvojac prodao Konzumu za 10 milijuna kuna. Možda se radi o kakvom virusu koji je zarazio stranku od samog utemeljenja. Naime još jedan HNS-ovac, Marko Pušić, jedan od osnivača HNS-a, osuđen je također zbog privrednog kriminala na dvije godine zatvora. No,Pušić je imao sreće, jer je tada HNS-ovac u mirovanju Stipe Mesić bio predsjednik države pa ga je pomilovao. Šef karlovačkog HNS-a Dubravko Belan osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krađe jedrilice, a povezuje ga se i sa švercom južnoameričkog kokaina.Dubravko Belan – bivši je tajnik HNS-a Karlovačke županije. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, također član HNS-a nedavno je osuđen na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora – uvjetno na rok kušnje od godinu dana.Vlahušića se u aferi Šipan teretilo za nezakonitu pozajmicu iz gradskog proračuna privatnoj Vićanovoj tvrtki “Dubrovačko primorje”, odnosno da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio gradski statut i Vićanu, čija je tvrtka zapala u financijske teškoće,bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna.Nakon što je afera izbila u medije novac je vraćen u proračun.Županijski sud je odredio kaznu od godinu dana zatvora uvjetno odnosno deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine,no Vrhovni sud je umanjio kaznu na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje godinu dana.

VL
FA
Fake
10:54 24.01.2017.

HNS je stranka koja u svojem članstvu ima i ratnog zločinca Marka Carevića, iz Gornjeg Sjeničaka kraj Karlovca, inače predsjednika gradskog Mjesnog odbora Sjeničak-Utinja,člana HNS-a.Njega je zbog sumnje da je počinio ratni zločin uhitila policija.Carević je pobijedio na lokalnim izborimarima kao nositelj koalicijske liste SDP-HNS.Istražitelji ga terete za smrt 83-godišnjeg starca u mjestu Kablari početkom listopada 1991. godine, kada je bio zapovjednik voda čete teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine.Tada je navodno zapovijedio dvije godine mlađem vojniku ubojstvo starca kojega su bili zarobili, što je ovaj i učinio iz vatrenog oružja. I sama šefica HNS-a Vesna Pusić izrazito je velikodušna prilikom dodjele državnog novca raznim udrugama. Uz onu od brata Zorana Pusića,posebno iskače i udruga “Zdenac” koja je dobila 150 tisuća kuna za prevenciju zaraznih bolesti u afričkoj Tanzaniji. Ukupno isplaćeni iznos od strane MVEP RH Teršelički i ostalim odabranim udrugama tzv. “civilnog društva” gotovo je dva milijuna kuna. Kao prva podpredsjednica Vlade, Vesna Pusić nije nikad posjetila poplavljenu Gunju,niti pitala ima li tamo zaraznih bolesti. No, za razliku od gospođe Pusić, Gunju i ostala poplavljena područja često je posjećivala članica HNS-a, ministrica Anka Mrak Taritaš.Vrijedna ministrica uspjela je prije nekoliko mjeseci kupiti vilu u Malinskoj za gotovinu,u vrtoglavom iznosu od čak 700.000 eur-a.Prema neslužbenim informacijama državnih tijela, navodno postoji i sumnja da je ogroman državni novac iz poplavljene Gunje u jednom dijelu iskorišten i za financiranje političke stranke HNS.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:58 24.01.2017.

sad ce se napravit anketa sta misli srpska vlada.pa ce fuljin,pacic dobiti medijski prostor da izvrijedaju nas hrvate

VL
FA
Fake
10:50 24.01.2017.

Andrea Zlatar Violić, bivša ministrica kulture,dugogodišnja članica HNS-a, napustila je ministarski položaj zbog afere „peglanja kartica“. Prema nalazu Državne revizije za 2013. godinu, u Ministarstvu kulture su podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja. Na taj načinačin je došlo do nepoštivanja Odluke u uvjetima korištenja kreditnih kartica.Prema istom nalazu revizije do vremena obavljanja revizije (lipanj 2014.) vraćen je cjelokupni iznos sredstava.Bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić zloupotrijebila je svoje diskrecijske oblasti prilikom imenovanja ravnatelja Državnog arhiva u Osijeku i prilikom dodjele 70 tisuća kuna neprofitnoj elektroničkoj publikaciji Autograf.Tako je odlučilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Pa Šipoš..........zamjenik

VL
XD
xdm45
10:49 24.01.2017.

Hns stranka uhljeba i koja da ide samostalno u izbore nikad Sabora ne bi vidjela

VL
FA
Fake
10:51 24.01.2017.

Darinka Prežec – član HNS-a i članica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Medo Brundo”,osuđena je zbog zlouporabe položaja skrbnika. Prodala je imovinu Ivana Štrka, osobe o kojoj se skrbila, te je sudjelovala i u prodaji gradskih stanova s krivotvorenom dokumentacijom,sređivanjem „lažnihlažnih mirovina“ i dr. Protiv Marije Brezovec, HNS-ove gradonačelnice Ivanca do 2005 godine podignuta je optužnica zbog zloporaba ‘teških’ 22 milijuna kuna zbog kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

VL
JK
ja-kan
10:49 24.01.2017.

HNS-ovci pa što je vaš predsjednik stranke Ivan Vrdoljak učinio kao ministar gospodarstva ? Ah, da dignuo je cijenu plina za 60%, PPD je (gle čuda) počeo ostvarivati ekstemnu dobit a industrija u Slavoniji bazirana na plinu naprosto je propala.a. Zbog toga je došlo i do najvećeg iseljvanja iz Slavonije od vremena Turaka. Bravo imoćanine Vrdoljak, bravo HNS !

VL
FA
Fake
10:50 24.01.2017.

HNS-ovac Momčilo Balajić,referent Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sinju, osuđen je pravomoćno na uvjetnu kaznu od pola godine zatvora s rokom kušnje od dvije godine, i to zbog krivotvorenja službene isprave, koje je počinio na radnom mjestu! Početkom 2001. godinedine Balajić je, naime, potpisao i ovjerio zemljišno knjižni izvadak u kojem je neistinito naveo da se radi o terenu u vlasništvu tvrtke Peradarstvo u likvidaciji,premda je bilo upisano pravo vlasništva Republike Hrvatske.Balajić je u prošlom sazivu bio HNS-ov gradski vijećnik Sinja.Srđana Gjurković, šefica županijskog HNS-a,još ne zna hoće li biti ikakvih sankcija za osuđenog člana.. Đani Poropat, bivši zamjenik riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na Županijskom sudu u Rijeci prošle godine je potvrđena uvjetna kazna zbog utaje poreza.Poropat je odlukom Općinskoga suda u Rijeci uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog utaje poreza. Kako stoji u presudi, Poropatu je utvrđena krivnja jer je u razdoblju od 1997. do 2000. godine kao ravnatelj Adria rent-a-cara utajio porez u iznosu od 197 tisuća kuna.Poropat je odlukom regionalne organizacije isključen iz HNS-a s bizarnim obrazloženjem da nije redovito plaćao članarinu. Neovisno o presudi i navodnom izbacivanju iz stranke, Poropat je ostao zaposlenik županijske tvrtke Runolist,gdje je uhljebljen nakon ostavke na funkciju riječkog dogradonačelnika. Pojavljivanje Poropata u javnosti ostavlja opravdanu sumnju da je ‘spektakl’ oko njegovog navodnog izbacivanja iz stranke bio tek predstava za naivne.

VL
FA
Fake
10:49 24.01.2017.

HNS-ovac Zvonko Spudić – predsjednik karlovačke Županijske organizacije HNS-a,nepravomoćno je osuđen danas na dvije godine zatvorske kazne i zabranu javnog djelovanja jer je devedesetih godina oštetio proračun općine Barilović za 152 tisuće kuna. Županijski sud u Karlovcu, čijim je vijećemjećem predsjedao Ante Ujević proglasio ga je krivim za uzimanje novca iz općinske blagajne u razdoblju od 1998. do 2000. godine,koji je bio namijenjen novčanom stimuliranju predsjednika mjesnih odbora i to na način da je na isplatnice potpisivao predsjednike odbora. Oni su pred sudom potvrdili da novac nisu primili te da potpisi na isplatnicama nisu njihovi.Zvonko Spudić i nakon izlaska iz zatvora nastavio je obavljati funkciju tajnika Županijske organizacije HNS-a.Glavni tajnik HNS-a Ferenčak čvrsto je stao iza Spudića, tvrde upućeni, iako je izišao iz zatvora, gdje je bio zbog zloporabe položaja i ovlasti. Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, član HNS-a,u travnju 2014. godine na osječkom je sudu nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.Sud ga je kaznio zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Uz Doboša je na istu kaznu osuđen i poduzetnik Vjekoslav Kalivoda, jer je poticao na kazneno djelo.USKOK je teretio Doboša da je Kalivodu, koji je vlasnik obrta “Kalivoda” omogućio da nezakonito ispuni uvjete za sudjelovanje na natječaju grada Belišća,za održavanje nerazvrstanih cesta, te mu omogućio da dobije posao na tom natječaju.

VL
MA
Malinac
11:29 24.01.2017.

A jesu se javili pravi koji ce ocijenjivati vladu uhljebi a valjda ce se i odvjetnistvo jednog dana probuditi da ove uhljebe malo proceslja.

VL
FA
Fake
10:52 24.01.2017.

Optužnica je podignuta i protiv Marijana Đureka, bivšeg gradonačelnika Zlatara.U optužnici se navodi da je od travnja 2005. do svibnja 2009. Đurek kao gradonačelnik s Crnecem, Duktaj i Zebom, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi te mimo natječajnih uvjeta ijeta i krivotvorenjem natječajne dokumentacije, zaključio ugovore o izvođenju građevinskih radova, a oni su napravili neistinitu natječajnu dokumentaciju i ispostavili tzv. ‘privremene situacije’ za radove koje nisu u cijelosti obavili. U dogovoru s Đurekom,‘privremene situacije’ ovjerili su nadzorni inženjeri Posarić,Šutina i Kokolek iako su znali da radovi nisu u cijelosti obavljeni.Kako bi se to realiziralo, Đurek je zadužio grad Zlatar zaključivanjem ugovora o kreditima s poslovnim bankama i pravnim osobama te je na ime povrata kredita, budući da je znao da nema proračunskog novca za njihov povrat, izdavao sredstva osiguranja i time opteretio imovinu grada Zlatara zasnivanjem založnog prava na nekretninama i poslovnim udjelima u njegovu vlasništvu. Tako dobivenim novcem Đurek je plaćao ispostavljene ‘privremene situacije’, a Kavač je kao ravnatelj Županijske uprave za ceste,u dogovoru s Đurekom,odobravao isplate jednome trgovačkom društvu na temelju fiktivne ‘privremene situacije’ drugoga trgovačkog društva. Tako je Đurek založio cjelokupnu imovinu Zlatara te uzrokovao prezaduženost i blokadu gradskoga žiroračuna, a grad je oštećen za 26.885.634,12 kuna.Sposobni HNS-ov kadar–Marijan Đurek,bivši gradonačelnik Zlatara, prvi je gradonačelnik u Hrvatskoj koji je 2013. godine osuđen jer je svojim djelima doveo–Grad do bankrota. Presuda, koju mu je jučer izreklo Vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod presjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić, zasad nije pravomoćna. Đurek, koji se na objavi presude nije pojavio (a prema zakonu na objavi i ne mora biti) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava te nesavjesnog vođenja poslovnih knjiga. Gradu Zlataru mora vratiti 23,7 milijuna kn.

VL
MI
Mimizo
11:47 24.01.2017.

pa ovo što ovaj vrdoljak radi je čin očajnika kojeg čeka uhičenje za silne afere i kriminal za koji če odgovarati što prije to bolje

VL
FA
Fake
10:53 24.01.2017.

Razočaran sam u sudstvo! – izjavio je i Zoran Šarić,bivši HNS-ov načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu i ravnatelj Županijske uprave za ceste, nakon presude Županijskog suda u Zagrebu, koji ga je osudio na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na četirietiri godine. To znači da neće morati u zatvor ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo.U roku od šest mjeseci mora općini vratiti i 28.539 kuna. Uz Šarića (46), osuđen je i bivši općinski načelnik Davor Križaić (33), također član HNS-a, te općinska tajnica Vera Grabar (47). Prema presudi, tajnica je u razdoblju od 4. srpnja 2005. do 22. kolovoza 2007. načelnicima Šariću i Križaiću uz njihovo odobrenje ispunila naloge za plaćanje putnih troškova, loko vožnje, raznih nagrada i reprezentacija, božićnice, naknade za godišnji odmor i drugog, bez popratne dokumentacije koja bi sve te troškove i opravdala. Na račune im je tako protuzakonito uplaćeno 244.984 kuna.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
10:56 24.01.2017.

izgubiosam kljuce od auta kreso upomoc

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:40 24.01.2017.

HNS-ovci? A oni još postoje? Stranka od moćnih 1% koja ima ministarku "Regiona" i glavnu tajnicu UN-a?

VL
AO
ante.oreskovic75
15:22 24.01.2017.

Divim se optimizmu HNS ovaca.Stalno se nadaju da će još netko pasti tako duboko na dnu gdje se uz SDP oni sada nalaze!Veličina im je da se nakon svega niti malo ne stide!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.