Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na istragu

HNS: Čehok pokazuje kako se shvaća vlast u čitavoj državi

\'Zagreb, markov trg,   30.07.2009. Andrija Hebrang, saborski zastupnik i kandidat HDZ-a na predsjednickim izborima  Photo: Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Arhiva VL
Autori: AM, pmž/VLM, rp/VLM
09.06.2011.
u 15:03

Hebrang opovrgnuo da je Vlada dala zeleno svjetlo jer im "više ne trebaju ruke u Saboru"

– Nažalost, ponovno smo u pravu. Činjenica je da jedan grad u kojem je HNS dugo godina sudjelovao na ključnim ulogama gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika postao gradom primjerom. Nažalost, izvođenjem Čehoka, zbog čega smo napustili takvu koalicijsku vladu u Gradu Varaždinu, to je postao grad slučaj i grad pojedinca – kazao je HNS-ov Zlatko Koračević dodajući da je njegova stranka dugo upozoravala na sve nepravilnosti koje su sada tema istrage i to još prije četiri godine.

Istaknuo je i kako Varaždinke i Varaždinci nisu zavrijedili takvo ponašanje i kako je to nešto što nije dobro.

– Očito je to, nažalost, postalo način ponašanja i shvaćanja vlasti u čitavoj državi, a posebno u Varaždinu – kazao je Koračević.

Upitan zašto je, jer o eventualnoj optužnici govori se već gotovo mjesec dana, postupak krenuo baš sada, Koračević je kazao kako on to pripisuje prije svega činjenici da vladajućima u parlamentu više ruke nisu toliko bitne da bi se pravosudni i represivni sustav blokirao.

Proces koji je otvoren za gospodina Čehoka ne komentiramo jer je Državno odvjetništvo odradilo svoje, saborsko povjerenstvo će odraditi svoje i Sabor će na plenarnoj sjednici odraditi svoje. Pravna država u svakom slučaju mora funkcionirati za sve građane i građanke jednako.

Upitan kako komentira izjave nekih oporbenjaka da je postupak protiv Čehoka pokrenut upravo sada  jer vladajućima više ne trebaju ruke u Saboru, Hebrang je odgovorio da je,  tko god je rekao da im ne trebaju ruke u Saboru, loš matematičar.

– Sve su nam ruke dobrodošle – kazao je Hebrang.

– Naravno da sam iznenađena, ali najbolje je pustiti institucije da odrade svoj posao – kazala je Đurđa Adlešič, predsjednica Kluba nezavisnih zastupnika čiji je Čehok član. Dodaje kako se s Čehokom nije čula te da je o USKOK-ovu zahtjevu čula tek nakon sjednice MIP-a.

Ključne riječi

Komentara 7

TM
trade_mark
15:48 09.06.2011.

paa... ja bi rado da g. čehok dođe u zagreb biti gradonačelnik. ako je već istina da je radio makljaže sa zamjenom zemljišta, onda je KRAJNJE vrijeme da dorh na istoj osnovi podnese puuuno, jaaaaaaako puno ozbiljnijih prijava i ovdje u zagrebu.

ST
stipo
15:51 09.06.2011.

A ti Hebrang mars u tri p**** m******* budaletino lopovska.

OB
-obrisani-
15:45 09.06.2011.

Kud će suza....neg na oko.. . otkuda je ..LOPOV nego...iz..okružja..HDZ-a...... . ...eeee moj narode....samo si ti i dalje reži vene za tom Zločinačkom Bandom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije