Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnje

HND traži od DORH-a da provjeri poslovanje u Novom listu

duka
Boris Ščitar/PIXSELL
16.11.2011.
u 17:36

Nemoguće je da su u tri godine vlasnik Robert Ježić i njegovi izvršitelji mogli "izgubiti“ oko 100 milijuna kuna – tvrde u HND-u i SNH-u

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske zatražili su od Državnog odvjetništva da provjeri zakonitost poslovanja u Novom listu od 2008. godine te u ugaslom dnevniku Sport plus. U HND-u su zabrinuti zbog gubitaške situacije u koju je, kako navode, Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija, doveo riječki Novi list. 

– Nemoguće je da su u tri godine vlasnik i njegovi izvršitelji mogli „izgubiti“ oko 100 milijuna kuna jer je Novi list dotad svake godine ostvarivao višemilijunsku dobit. Kad su došli Ježić i Dioki, na računu je bilo 40-ak milijuna kuna pa opravdano sumnjamo da je novac izlazio i odlazio iz lista, a Državno bi odvjetništvo trebalo ispitati gdje to – navode u HND-u.

Kažu, nadalje, kako postoje jasne indicije da je Ježić u proljeće 2008. kupio Novi list na izričiti nagovor tadašnjeg predsjednika Vlade i tadašnjeg Ježićeva prijatelja Ive Sanadera zato da bi Ježić mogao kontrolirati za Sanadera prekritične autore.

– Podsjećamo da je početkom 2009. HND prozvao vlasnika zbog toga što novinarima Marinku Čuliću i Viktoru Ivančiću nije mjesecima dopustio pisati, iako su sredinom 2008. zbog pisanja bili dovedeni u list. Sve to osobito je važno sada kada je trenutačna uprava lista objelodanila da će za protekli mjesec isplatiti novinarima i ostalim zaposlenima samo minimalac, i da se to isto može očekivati i sljedećeg mjeseca – piše u priopćenju koje potpisuju predsjednik HND-a Zdenko Duka i predsjednik SNH Anton Filić.

Dodaju da će o svemu što se događa i što će se događati u Novom listu izvijestiti udrugu EFJ/IFJ te ostale srodne međunarodne institucije.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
mica1111
17:55 16.11.2011.

...h****e,to svaki ***** danas može tražiti da ti dođe Dorh i Uskok... ...na što se život sveo...

MI
mica1111
17:50 16.11.2011.

...avaj,ljudi moji,ovi iz HND-a umjesto da se bave novinarskom etikom i oni se ubacili u Uskočke vode... ...pa od kud je to njihov zadatak,pa zar za to ne postoji porezna uprava,Dorh i ostali,a ne HND... ...pa to je strašno štoto si oni dozvoljavaju... ...tri put sam tom gosn pisala,ali taj se nije udostojio ni jednom odgovoriti... ...sramota,baš me zanima u čijim je rukama HND...?????

OB
-obrisani-
18:10 16.11.2011.

Zašto HND ne pokrene pitanje kvalitete i korupcije u \"NOVINARSTVU\" ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije