Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pola ure kulture

Hlo novinarka Pola ure kulture: 'Mogu i do vremenske prognoze'

\'02.10.2009., Zagreb, Hrvatska-Prisavlje, zgrada HRT-a, izvanredna sjednica programskog vijeca zbog slucaja Tarik Filipovic. Na slici Hloverka Novak Srzic. Photo: Marin Tironi/24sata\'
Pixsell
06.09.2012.
u 17:51

Povratak na novinarske grane Hloverka Novak Srzić ne smatra degradacijom, nego kaže: "Ako Šoša i ekipa smatraju da ću tu biti najbolja, onda ću to i raditi"

Nekad alfa i omega HRT-a, Hloverka Novak Srzić više neće biti urednica "Otvorenog", već počinje raditi kao novinarka emisije "Pola ure kulture".

– To nije odluka vodstva HRT-a, nego njezina. Hloverka Novak Srzić rekla je da želi raditi baš u "Pola ure kulture", a vodstvo HRT-a to prihvatilo – rekao je Dean Šoša, v.d. glavnog urednika HRT-a.

Na naslađivanja kolega koji ističu strmoglavi pad nekadašnje ravnateljice HRT-a, donedavna urednica i voditeljica "Otvorenog" odgovara:

– Tko se nije popeo, ne može ni pasti. To je moja poruka svim jalnicima.

Povratak na novinarske grane Hloverka ne smatra degradacijom. Na upit je li to predrastičan pad s obzirom na sve poslove koje je na HRT-u radila, kaže tek:

– Novinarka sam i radit ću svoj posao kao i do sada. Mogu i do vremenske prognoze ako treba! Ako Šoša i ekipa smatraju da ću tu biti najbolja, onda ću to i raditi.

Bivšoj ravnateljici HRT-a i nekadašnjoj urednici vrlo gledanih emisija plaća ostaje ista. Dugi niz godina ima, navodno, maksimalan status novinara mentora i s novim radnim mjestom plaća joj se neće smanjiti.

– Ima status novinara mentora. Plaća joj se ne može mijenjati, ali može dobiti razne radne zadatke. Može uređivati emisiju, a može biti i dio novinarskog tima – rekao je Domagoj Novokmet, v. d. ravnatelj HRT-a.

Dodaje da ovakvu sistematizaciju plaća smatra jako lošom.

>> Hloverka: Vidi se da je Novokmet iz Dječjeg programa

Ključne riječi

Komentara 43

BA
bandido
18:13 06.09.2012.

Dokazano kulturna. I karakterna osoba. Francuzi imaju Marianne. Hrvati imaju Hloverku. Ciji je tata neki Ceh iz Makarske, no?

VO
VolimZagreb
18:27 06.09.2012.

Najbolje bi bilo da te stave u onaj jutarnji dnevnik u 07 ujutro što je ona babićka godina rintala. Tamo te i onako ne bi nitko niti vidio...fala bogu!

CH
chemica
19:16 06.09.2012.

Da, uistinu antipatično stvorenje, a tek onaj iritantan hihot...Uspjeh u karijeri kojeg je mogla zahvaliti isključivo podobnosti. No, ipak se radilo o teti koja se na vrijeme upisala u HDZ, gdje je čak bila član Izvršnog odbora ili čega već. Pravi "dužnosnik". Sjećam se njezinih naivnih pokušaja da opravda taj svoj politički angažman. Joj, ljudi, pa ja zbilja nis znala da sam u HDZ-u! Naravno, tek kada je Račan došao na vlast, prije toga joj nije smetalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije