Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
linije na jadranu

Hidroavionom od Splita do Hvara za 12 minuta leta i 100 kuna?

hidroavion
Duško Marušić/PIXSELL
05.04.2011.
u 13:00

- U prvoj fazi, nadamo se već ove godine, povezali bismo Split i Dubrovnik s Korčulom i Hvarom, Visom, Lastovom i drugim otocima, a sjevernije Zadar, Rijeku, Pulu s Lošinjem, Rabom i drugim otocima, kaže K. D. Martin za Slobodnu Dalmaciju

Klaus Dieter Martin, čelnik kompanije Europski obalni zračni prijevoz (ECA), kako je Večernji list pisao prije skoro godinu dana, kazao je kako bi već u drugoj polovici 2011. mogle biti uspostavljene redovne linije zračnih cesta na Jadranu, što bi bolje povezalo otoke s obalom. 

- Već smo u Zagrebu osnovali hrvatsko-njemačku tvrtku s ambicijom da u što kraćem roku zrakoplovima amfibijama uspostavimo redovne veze između hrvatske obale i većih jadranskih otoka. Da su se ostvarili naši prvobitni planovi, već bismo punom parom vozili prema jadranskim otocima - kazao je Martin za Slobodnu Dalmaciju te dodao:

- U prvoj fazi, nadamo se već ove godine, povezali bismo Split i Dubrovnik s Korčulom i Hvarom, Visom, Lastovom i drugim pripadajućim otocima, a sjevernije Zadar, Rijeku, Pulu s Malim Lošinjem, Rabom i drugim otocima. Za slijetanje i polijetanje naših hidroaviona koristili bismo 30 morskih luka. Što se tiče lokalnog stanovništva, planiramo dva leta u danu, jutarnji i popodnevni. Ovaj projekt gospodarski će ojačati turizam na otocima.

Martin ističe da bi se iz Gruža do Korčule letjelo 20 minuta, a karta stoji 43 eura. Split – Hvar 12 minuta, a karta 25 eura. Split – Korčula 20 minuta, 43 eura. Rijeka – Mali Lošinj 22 minute, 48 eura. Također, ako bi se karta naručila ranije, cijena bi bila osjetno niža. 

U drugoj fazi otoci bi se povezali s talijanskim gradovima.

Između otoka i obale letjeli bi zrakoplovi sa 19 sjedala tipa De Havilland Twin Otter DHC-6 koji mogu slijetati na more, ali i tvrde piste.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.

Komentara 3

VI
visio
15:14 05.04.2011.

I to je sanaderova firma... IZDAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
13:42 05.04.2011.

pa to je zabadava heheheehehehe pod pretpostavkom da iams lovu, ako je nemas onda je i 5 eura puno heheheehehehe

DU
Deleted user
14:17 05.04.2011.

Ti pokusavaju vec godinama i nikako da nesto naprave. Ali problem nije u njima samima, vec u RH nema zakonske regulative kojom bi se regulirao zracni promet na vodi. A ni zelje ni volje odgovornih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije