Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PRIVOĐENJE
Povratak na članak

HGSS stao u obranu svojeg člana: 'Medijski linč nije opravdan'

Jučer je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo priveden je i ispitan 42-godišnji Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka i član HGSS stanice Rijeka pod sumnjom da je prijetio i nanio tjelesne ozljede Dobrivoju Arsiću.

Komentari 84

CR
croban1111
15:20 26.08.2019.

Podrška Matku i svim HGSS-ovcima.A srpske provokatore, a da, napišem li što mislim o tom ....., mogao bi me netko možda i blokirati.

VL
BE
Beitsche1
15:40 26.08.2019.

HGSS podrska decki. Za svaki spaseni zivot.. Svi vas se sjete samo kad im trebate.. Isto kao vojska. Policija. Vatrogasci i doktori.. Svima pozdrav i veliko hvala

VL
SO
soovls
15:48 26.08.2019.

Šupi se preračunao Nije trebao dirati hgss. Hgss ima ogromnu podršku u narodu. Oni su naši heroji.

VL
BU
burza
15:13 26.08.2019.

U Zagrebu se stalno dogadaju sukobi oko parkinga i nitko to ne dize na takvu razinu zasto onda tu radite probleme

VL
DU
Deleted user
15:13 26.08.2019.

I moja podrška!!!

VL
DU
Deleted user
16:09 26.08.2019.

Sukob je nastao zbog parkinga koji si je Arsić htio prisvojiti, a ne zbog nacionalne mržnje. Arsić nije teško ozlijeđen jer je živ i zdrav za TV poslije toga dao izjavu. Treba čuti i drugu stranu a tek onda procijeniti tko je kriv. Ovo je opet medijski linč.

VL
RE
reborn
15:43 26.08.2019.

Molim sve 40-erogodišnjake kada se žele sukobiti sa trideset godina starijim ljudima neka dobro obrate pozornost o kome se radi. Pri tome detalj da li je muško ili žensko nije bitan, ali detalj da li se netko zove "Ružica Čavar" ili "Dobrivoj Arsić" je od krucijalnog značenja - u jednom slučaju se lako možete opravdati kako vas je prva osoba provocirala jer je Hrvatica, a u drugom slučaju kada se ispostavi da ste naletjeli na Srbina, linč vam ne gine.

VL
GR
grodar
15:47 26.08.2019.

moju podršku imaju

VL
DU
Deleted user
15:49 26.08.2019.

Pupovcu i drugovima je sve diskriminacija na nacionalnoj osnovi čim je netko manjina... Zamisli koliko se u ovih godinu dana to počelo događati, a prije toga nikako... Malo čudno? Netko zarađuje od toga a netko pati.... Danas je najbolje biti četnik ili homoseksualac, nitko ti ništa ne smije, odmah je to diskriminacija...

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
16:03 26.08.2019.

Arsića u zatvor zbog laganja. A policija bi mogla rasvijetliti Lekovićeve laži o vijcima na automobilu, četnikovanje Borisa Petka iz Uzdolja kod Knina, Pupovčeve laži o korama limuna te njegovu ulogu u ubojstvu dr. Šretera o čemu je pisao Slavko Degoricija prije nego počne maltretirati uzorne građane poput Matka Škalamere.

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:54 26.08.2019.

dao Bog da pupiju i ostaloj jugosrpskoj kamarili zatreba pomoc hgss a .....

VL
MA
Maza23
15:49 26.08.2019.

Jesi li ti ZVJERINJAKU bio prisutan? Ti si bio svjedok pa sve znaš?

VL
DU
Deleted user
22:29 26.08.2019.

jel majstore..... čime sam zaslužio žuti?...

VL
IB
iva.begovic
08:44 27.08.2019.

Srbi zadali ste si autogol. Dobrivoje je star i simpatičan ali nije imao pravo svojatati ono što nije njegovo. Nije u ovom konfliktu nedužan, provocirao je i nema pravo drugoj strani nanijeti nesrazmjernu štetu. Ovaj slučaj ne može se usporediti sa onim premlaćivanjem u Kninu i kada se sve činjenice stave na kup, čisti autogol za Srbe u Hrvatskoj. Čak i oni koji se najčešće solidariziraju sa Srbima kao s manjinom, npr. evo ja, ovaj put misle da su ni zašto prekomjerno granatirali. Potpirujete negativno raspoloženje javnosti prema vama, ima sigurno drugih slučajeva u kojima sistematično i argumentirano možete i trebate braniti svoja prava, a ovo vam nije trebalo.

VL
CA
calcaneus
17:44 26.08.2019.

Ustaljeno pravilo da razne udruge i pojedinci svojim postupanjima rade pritisak na pravosude, kako bi nekome pomogli, pustimo institucijama da rade svoj posao kaze i Lovro Kuscevic?

VL
IB
iva.begovic
09:12 27.08.2019.

Hoćemo peticiju i potpise da se HGSSovac vrati na posao. Koliko imamo mladih, fizički sposobnih i mentalno spremnih za obavljanje takvog posla. Njegova reakcija u afektu, na očitu provokaciju (blokirano auto), ne može biti razlog da ostane bez posla.

VL
IB
iva.begovic
09:00 27.08.2019.

Moglo se dogoditi da pripadnik HGSSa mora hitno ići spašavati nečiji život npr. nekih turista u japankama na Velebitu. A ne može jer mu je Dobrivoje zakrčio auto na javnom mjestu. Ekipa ga čeka, češki turisti vise na litici, zvizdann na njih upekao dok Dobrivoje koji je inače slabog srca laganim korakom dolazi do svoga auta i kaže neću ti ga pomaknuti jer ja sam to mjesto očistio. Što u takvoj situaciji HGSSovac treba napraviti? Pitati Dobrivoja od čega je očistio parking i nije li to posao komunalnih službi? Ima li to parkirno mjesto na vlasničkom listu?, isprika u tom slučaju ali trebao ga je kao privatni parking i označiti. Diskusija se nadalje, trebala nastaviti pitanjem kako njegovo zdravlje i osjeća li se dovoljno dobro da sada pomakne auto kako bi Matko stigao reskirati svoj život da bi spasio tuđi. Ma dajte, Dobrivoju treba naplatiti kazne za nepropisno korištenje javne površine, narušavanje javnog reda i mira i sprječavanje u radu službene osobe. Uzeti posao mladom čovjeku koji je bio spreman, i vjerojatno to puno puta učinio, za druge riskirati svoj život, to je baš nepravedno i tjera vodu na mlin onima koji žele raspirivati mržnju na nacionalnoj osnovi.

VL
IB
iva.begovic
09:12 27.08.2019.

Hoćemo peticiju i potpise da se HGSSovac vrati na posao. Koliko imamo mladih, fizički sposobnih i mentalno spremnih za obavljanje takvog posla. Njegova reakcija u afektu, na očitu provokaciju (blokirano auto), ne može biti razlog da ostane bez posla.

VL
IB
iva.begovic
08:35 27.08.2019.

Podrška HGSSovcu! Inače sam jako protiv nacionalizma i stvarno mislim da Srbima ponekad nije lako u Hr ali u ovom slučaju nešto mi ne štima. Prvo kako i zašto Dobrivoje mislio da mu pripada parkirališno mjesto? Je li doista njegovo?? ima li vlasnički list stana sa pripadajućim parkirališnim mjestom? Ne bi to bilo ništa čudno danas se stanovi doista kupuju sa parkirališnim mjestima. Ipak čini mi se da je sporni parking javni. To što ga je Dobrivoje očisto ne znači ništa i drsko je bilo od njega zapriječiti auto na javnom parkiralištu kojega si neosnovano svojata. Da li je bilo nasilja ili samo vrijeđanje? To što je Dobrivoju od verbalnog konflikta porastao tlak, a ima slabo srce znači da nije izbjegavao konfliktne situacije iako zna da ima slabo srce. I da na osnovu svog prčevitog karaktera opterećuje zdravstvo. Kada bi npr. svakom Dalmatincu pozlilo na svaku grubu riječ, pa samo bi kod liječnika bili. Kazna HGSSovcu je pretjerana i samo će polučiti kontra efekt. Riječani ujedinite se u podršci Matku.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
14:21 27.08.2019.

HGSS se s pravom protivi linču, jer kako objasniti informaciju iz policije da će biti udaljen iz službe. Zar bez suda, a temeljem kaznene prijave? Nije na policiji da prejudicira sudsko rješenje. Matko je pogriješio što se odmah nije javio u policiju čim se informacija pojavila u medijima. Jer medalja uvijek ima dvije strane, a drugu stranu nismo čuli.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.