Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HDZ: Stazić želi utjecati na izbor ravnatelja HRT-a

stazic
Saša Zinaja
03.02.2010.
u 12:17

Oporba se svojedobno protivila prijedlogu da se u Vijeće HRT-a izabere Antun Vrdoljak, upozoravajući na mogući sukob interesa. Ako je Vrdoljak u sukobu interesa zato što snima filmove, onda je i Škarica, tvrdi HDZ.

Nismo protiv toga da se izabere 11. član Porogramskog vijeća HRT-a, ali samo pod uvjetom da nije u sukobu interesa. Nije nam palo na pamet bojkotirati izbor glavnog ravnatelja HRT-a i jedino što želimo provođenje je zakona - poručili su HDZ-ovi članovi saborskog Odbora za informatizaciju i medije na konferenciji za novinare.

>>Zbog svađe HDZ-a i SDP-a, HRT bez ravnatelja do sljedećeg tjedna

Oštro su odbacili tumačenja predsjednika Odbora Nenada Stazića (SDP) da odbijanjem imenovanja Vere Robić Škarice u programsko vijeće HRT-a pokušavaju opstruirati izbor glavnog ravnatelja javne radiotelevizije.

A Stazićeve je optužbe Sunčana Glavak nazvala neosnovanima i ispolitiziranima.

- HDZ ne sumnja u stručne kvalitete SDP-ove kandidatkinje, ali je neprihvatljivo da u Vijeće uđe tajnica Hrvatskog filmskog saveza, jer bi mogla doći u sukob interesa, što Zakon o HRT-u izrijekom zabranjuje - ustvrdila je Ljubica Lukačić.

Pojasnila je kako Petar Lovrić nije kandidat HDZ-a već da ga je predložio HUP, a Đuro Popijač je u Programsko vijeće došao na prijedlog HUP-a u oporbenoj kvoti. A zastupnik Krunoslav Markovinović uvjeren je da upravo Stazić, požurujući imenovanje 11. člana Vijeća, želi osigurati prevagu oporbenog kadra pri izboru glavnog ravnatelja HRT-a.

- Na sjednici Odbora bili smo izvrijeđani i ucijenjeni da će svi oporbeni članovi Odbora dati ostavku, što je pritisak na Odbor - kazao je Markovinović, podsjetivši je da se oporba svojedobno protivila prijedlogu da se u Vijeće HRT-a izabere Antuna Vrdoljaka, upozoravajući na mogući sukob interesa.

- Dakle ako je Vrdoljak u sukobu interesa zato što snima filmove, onda je i Škarica - ustvrdio je Markovinović dodavši da do problema s izborom člana Vijeća ne bi došlo da su Stazić i stručna služba na vrijeme uočili problem.

Komentara 15

MO
momak23
13:04 03.02.2010.

SDP u vrije najveće borbe protiv mita i korupcije podržava sukob interesa,sad na hrt,traži posebne zaštitare za josipovića sad će i njegovo inauguraciju organizirati svi njegovi ljudi...

SA
sakauoko
14:11 03.02.2010.

Građani su temelj društva. Građani nisu neprijatelji države. Građani nisu neprijatelji svojim sugrađanima. Država postoji zbog građana i ostvarenja njihovih najboljih pojedinačnih i zajedničkih interesa u društvu. Jedan građanin ne može srušiti državu.

GA
gala
13:04 03.02.2010.

sdp-ovci žele svog čovjeka na prisavlju pod svaku cijenu, pa makar u sukobu interesa. to je pravda koju oni zagovaraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije