Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladajući odbili prijedlog oporbe za Programsko vijeće

Zbog svađe HDZ-a i SDP-a, HRT bez ravnatelja do sljedećeg tjedna

stazic
Saša Zinaja
02.02.2010.
u 17:14

Oporba zaprijetila međunarodnom zajednicom, a Stazić je vladajućima rekao neka se konzultiraju s premijerkom Kosor

Oporba je danas zaprijetila HDZ-u međunarodnom zajednicom i svojim ostavkama na članstvo u Odboru za medije ako vladajuća stranka ustraje u svojoj odluci da ne podrži Vericu Robić-Škaricu, koju oporbene stranke predlažu kao novu članicu Programskog vijeća HRT-a. HDZ je ne prihvaća jer je predsjednica Hrvatskoga filmskog saveza, što bi je potencijalno moglo dovesti u sukob interesa te predlaže Petra Lovrića, člana uprave Fonda hrvatskih branitelja, kojeg predlaže HUP.

- Zakon i parlamentarna praksa jasno kažu da oporba ima pravo na upražnjeno mjesto u Vijeću imenovati svog kandidata - poručio je predsjednik odbora Nenad Stazić (SDP) te pozvao hadezeovce da još jednom razmisle, kao i da se o ovom slučaju konzultiraju i s predsjednicom svoje stranke i premijerkom Jadrankom Kosor.

Uoči sutrašnjeg i preksutrašnjeg predstavljanja 15 kandidata za novog glavnog ravnatelja Prisavlja pred Programskim vijećem HRT-a, neslužbeno doznajemo kako se samo glasovanje za Sutlićeva nasljednika ipak neće obaviti u petak u podne nego tek - početkom idućeg tjedna. Najvjerojatnije tek u utorak - jer je do tada, naime, jedan vijećnik na službenom putu - a i čeka se da Hrvatski sabor potvrdi “jedanaestu ruku” u Vijeću - člana (ili članicu) koji bi trebao popuniti Popijačevo mjesto - jer bi o tako važnu izboru ipak trebalo odlučivati (napokon) cjelovito Vijeće HRT-a.

Komentara 73

OB
-obrisani-
18:39 02.02.2010.

a sad kad JOSIPOVIC ukine dvojno..i nepotrebno slanje pomoci, tamo... ..kuku lele..bit ce veselo...!!! ..morat cemo dignuti novi berlinski zid..!!..ko ameri prema meksiku..!!

VL
▄▀▄▀
18:40 02.02.2010.

kaputt, ti si KAPUTT

OB
-obrisani-
17:45 02.02.2010.

Važna vijest za cijelu Prištinu! ! ! Jao ljudi ! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije