Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pernar se brani:

'HDZ-ovci Šarinić i Manolić prvi su optuživali Tuđmana za dogovaranje podjele BiH s Miloševićem'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
25.11.2016.
u 10:40

Kako tvrdi Pernar, savjetnik prvog predsjednika sudjelovao je na pregovorima za podjelu BiH te napisao knjigu u kojoj govori da su Tuđman i Milošević razgovarali na tu temu i podržavali tu ideju

Saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je napise Večernjeg lista u kojima politolog Anđelko Milardović tvrdi da zastupnik pretjeruje te da daje netočne i nekontrolirane izjave. Komentar je odgovor na Pernarove izjave da je Franjo Tuđman dogovarao podjelu BiH sa Slobodanom Miloševićem

Saborski zastupnik smatra da ako on govori neistinu, onda je potrebno optužiti i Hrvoja Šarinića, Tuđmanova savjetnika. Kako tvrdi Pernar, savjetnik prvog predsjednika sudjelovao je na pregovorima za podjelu BiH te napisao knjigu u kojoj govori da su Tuđman i Milošević razgovarali na tu temu i podržavali tu ideju.

Nadodaje da isto mišljenje još uvijek dijeli prvi hrvatski premijer i osnivač HDZ-a Josip Manolić. - Nastojanje na podjeli Bosne s Miloševićem dakako je najveća naša pogreška. Tajne pregovore kao metodu ne valja osuđivati, pa nismo mogli s Miloševićem pregovarati putem medija. No ono čega se nisu odrekli ni Milošević, a ni Tuđman jeste pregovaranje na štetu trećih – kazao je Manolić početkom godine. 

Ivan Pernar želi se ograditi od, kako kaže, lažnih optužbi na svoj račun jer slične izjave o dogovoru podjele susjedne BiH izrečene su i ranije. 

>> Pernar: Ruski odgovor Plenkoviću je promašen. Trebali su mu spočitati siromaštvo u Hrvatskoj, a ne Ukrajinu

Ključne riječi

Komentara 20

OL
olrajt
13:12 25.11.2016.

Kod nas se svašta može reći i napisati samo ne istinu a istina je da je dotična osoba o kojoj govori članak - tele a još veći telci oni koji su mu dali glas!...eto kladim se da će me zbog ove istine obrisati.

GD
Gospon Drug
11:50 25.11.2016.

Čemu sad optuživati Tuđmana za neke pregovore o BIH a isto se uopće ne osvrtati na one koji su BIH podijelili..

LU
lunar777
11:28 25.11.2016.

Pernar je satiričar sa indoktriniranim srbokomunističkim pogledom na povijest. Mislim mosh mislit, Manolić i četnici pišu povijest a Pernan ih puši...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije