Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Tomljenović

HDZ-ovac u pritvoru jer je namjestio posao supruzi

Ivica Tomljenović, portal
screenshot/likaPlus.hr
19.07.2013.
u 10:08

Brkljačić je pušten da se brani sa slobode nakon što je dao iskaz, a njegov odvjetnik kaže da je GS gradnja poslovala zakonito

Ivanu Tomljenoviću, načelniku Karlobaga, osumnjičenom za nezakonito pogodovanje, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda jučer je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Odlučeno je i da mu istražni zatvor neće moći biti zamijenjen jamčevinom.

Mario Brkljačić, građevinski poduzetnik, vlasnik tvrtke GS gradnja iz Gospića, koji je uhićen s Tomljenovićem, pušten je da se brani sa slobode nakon što je dao iskaz USKOK-u.

Tomljenovića, HDZ-ova načelnika Karlobaga u drugom mandatu i nekadašnjeg zamjenika načelnika PU ličko-senjske, sumnjiči se za pogodovanje poduzeću njegove žene, zbog čega je u klasičnom sukobu interesa.

Pola iz općinske blagajne

Sumnja se u namještanje natječaja za izvođenje radova na šetnici u Karlobagu, odnosno njegovu provedbu bez suglasnosti Općinskog vijeća, a navodno je načelnik “imao prste” i u samovoljnoj odluci tvrtke koja je dala najbolju ponudu na natječaju da odustane od posla pa je za izvođenje radova izabrana GS gradnja.

Brkljačić, koji je o slučaju već prije bio ispitan u policiji, jučer je, neslužbeno se doznaje, istražiteljima USKOK-a ponovio svoj iskaz.

Nakon što je dobio posao, Brkljačić je angažirao tvrtku Sladovača Tomljenovićeve supruge kao podizvođača, a s njezinom je tvrtkom i prije surađivao.

Vrijednost ugovorenih radova bila je 700.000 kuna, a pola tog iznosa plaćeno je iz općinske blagajne na račun Brkljačićeva poduzeća i s tog računa novac je prebačen na račun podizvođača.

Prema riječima Brkljačićeva branitelja, odvjetnika Velimira Došena, u poslovanju poduzeća njegova branjenika sve je bilo zakonito, što potvrđuje i dokumentacija. Kaže da je riječ o uglednom poduzetniku i poslodavcu čije je poslovanje uvijek bilo uredno i zakonito.

Objasnio je svoje odnose

 – Moj je branjenik o slučaju već jednom ispitan, nisam uopće očekivao da će biti uhićen jer se tada detaljno očitovao na inkriminacije, no nakon današnjeg ispitivanja u USKOK-u, na kojem je ponovio na koji je način dobio posao i objasnio svoj poslovni odnos sa spornom tvrtkom, očekivao sam ovakav ishod i puštanje na slobodu – kazao je Velimir Došen.

>>Premoćno pobijedio na izborima, a sada ga uhitila policija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije