Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan tomljenović

Premoćno pobijedio na izborima, a sada ga uhitila policija

uskok
Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL
17.07.2013.
u 16:45

Pretpostavlja se da se načelnik Ivan Tomljenović sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti prilikom ugovaranja i plaćanja građevinskih radova za koje je na području Karlobaga bila angažirana Brkljačićeva tvrtka

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović i građevinski poduzetnik, vlasnik tvrtke GS gradnja iz Gospića Mario Brkljačić privedeni su u srijedu u policiju po nalogu Uskoka koji, potvrđeno je iz PU ličko senjske, provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog kaznenih djela koja su u njihovoj nadležnosti. 

Najvjerojatnije je riječ o koruptivnim kaznenim djelima. Kako se doznaje, obavljene su i pretrage njihovih kuća i automobila te službenih prostorija, a prema nekim informacijama u četvrtak bi trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagreb. Načelnik, pretpostavlja se, sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti prilikom ugovaranja i plaćanja građevinskih radova za koje je na području Karlobaga bila angažirana Brkljačićeva tvrtka.

Radi se o gradnji šetnice na ulazu u Karlobag koja je dijelom završena. Malverzacijama je oštećen karlobaški proračun, no zasad nema informacija o kojem je iznosu riječ. Ivan Tomljanović na nedavnim je izborima po drugi put kao kandidat HDZ-a izabran za načelnika Općine Karlobag osvojivši 65 posto glasova birača. Poduzetnik Mario Brkljačić u svojem poduzeću, čije je sjedište u Gospiću, zapošljava 50-ak ljudi, poznat je kao uzoran poslodavac kod kojega su isplate pristojnih plaća bile redovite.

>> Bivši načelnik oštetio općinu Karlobag za 805 tisuća kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije