Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrušili se na vladu
Povratak na članak

HDZ: Izmjena poreza na dohodak šteti građanima. Izgubit će djeca i bolesni

Jasno je da će izmjenama rad vrtića i socijalni programi doći u pitanje, kazao je Željko Turk

Komentari 45

NI
nibunika
13:16 05.11.2014.

Karamarko je nedavno izjavio da HDZ, kada dođe na vlast, neće smanjivati broj županija i gradova. Zašto bi Hrvatska racionalizirala lokalnu i regionalnu upravu. To neka provodi bogata Danska (čiji su kraljica i princ nedavno boravili u Hrvatskoj), koja jeje reformu provela 2008. godine. Danska, koja ima 5,5 milijun stanovnika, smanjila je broj općina i gradova od 270 na 98, a umjesto 13 županija formirano je 5 regija. Usvojen je kriterij da svaka općina, ili grad, mora imati minimalno 20.000 stanovnika (iznimka je jedino omogućena za otočne općine).

VL
TH
than
12:31 05.11.2014.

Dakle, rjesenje je u smanjivanju broja opcina, gradova i zupanija, a sto vec i ptica na grani zna... Eh, ali gdje onda smjestiti sav rodijacki i stranacki kadar...

VL
DU
Deleted user
12:58 05.11.2014.

Novinarcicu zaradi kruh,nije Ivana Rimac nego Josipa.

VL
Avatar emigrant
emigrant
12:41 05.11.2014.

Ima prostora za smanjivanje, kako ne bi bilo, a ova izmjena je dobra jer će ih natjerati da režu. Npr. Zagrebačka županija daje preko 9 milijuna kuna strankama koje imaju svoje zastupnike u skupštini. To nije naknada skupštinarima niti su dnevnice, to su sredstva koja direktno sjedaju na žiro račune stranaka. Zašto se u ovoj krizi nisu smanjivale te naknade strankama? Svi režu samo oni sebi ne smanjuju prihode. Treba ukinuti da se stranke financiraju iz proračuna. Hoćemo referendum o tome?

VL
AZ
antonio_zg
14:06 05.11.2014.

Jasno mi je da svatko zeli imati svoju autonomiju, svoju samostalnost, svoju vaznost. Ali ako ima opcina ne moze pokrivati ni svoje osnovne troskove, mozda bi se trebalo razmisliti da ipak se takva opcina ukine, a ne da joj se dodatno prebacuju sredstva iz proracuna kako bi rijesila minus iz godine u godinu. Isto tako,nedavno je izisao podatak da drzava trosi 33 milijarde ( 33 000 000 000 kuna ) godisnje samo na place svojih zaposlenika. Ako na to nadodamo jos i mirovine onda je jasno gdje je dio koji ce netko kad tad morati imati hrabrosti rijesiti. I to ne po 5 ili 6% vec ipak puno vise; kao sto su to napravile i Estonija, Litva, Latvija i ostale zemlje koje su se suocile s krizom. Sve ostalo je samo odgađanje neizbjeznoga. Hrvatska preko poreza skupi barem 110 milijardi kuna,novca ima, pitanje je samo njegove raspodjele. Ako je prioritet imati 575 općina s 575 načelnika, 575 sluzbenih auta i 5750 općinskih vijećnika, onda je bilo kakav potez los,a pogotovo ikakvo smanjenje poreza.

VL
DU
Deleted user
13:00 05.11.2014.

Da li je neko primjetio da je Hrvatska postala crpka koja usisava novac od građana i upumpava ga lihvarima na Zapadu a pogotovo onima s druge strane bare? Neki to zovu dužničko ropstvo.

VL
Avatar mihic
mihic
17:44 05.11.2014.

U mom gradu hdz se vratio b na vlast i prva im je odlika prošle godine bila podizanje cijene vrtića za 15% na 615kn. Toliko o vama adezeovci. Lažete i muljate i to je naporno. Hvala što ste mi izbili 1500kn godišnje

VL
IV
Ivan2706
14:50 05.11.2014.

Jao jao kad god se nešto želi racionalizirati odmah počnu spominjati vrtiće, škole, socijalu... Možda bi naslov članka trebao glasiti: "Zbog novog zakona o osobnom dohotku smanjit će se plaće gradonačelnika i zaposlenika u općini"! Al doći će i vamaa uhljebima kad tad kraj. Pijete nam svima krv na slamku zadnjih dvadeset godina

VL
Avatar brk2101
brk2101
12:57 05.11.2014.

Ukinuti sve općine i gradove. Gradovi i općine ionako vode računa samo o vrtićima i ničemu više. Služe samo za uhljebljivanje partitokarata. Ostaviti samo županije s maksimalno zaposlenih 1000 ljudi. Ukupan broj državnih činovnika bio bi 21000. Sve ostalo dati na tržište. Hrvatska bi procvjetala.

VL
AR
arjavas
14:01 05.11.2014.

Ovi HDZ-ovci na sav glas viču da Vlada ne provodi "strukturne reforme ", a ka se nešto pokjrene u tom smislu odmah skoće na sve četri noge. Kak misli gospođa Rimac provesti reformu u lokalnoj samoupravi , ako su broj su broj zaposlenih ne smanji ? " U lokalnoj samopravi "nakotilo " se toliko činovnika da je ona postala sama sebi svrha . , odnosno dobar dio općina i gradova postoji samo zato da bi se u njima zapošljavali starančki podobnici . Takve općine nisu u stanju zakrpati ni najobičniju rupu na cesti ., jer je lova otišla na činovnike .

VL
AR
arhandjeogabrijel
13:28 05.11.2014.

A kada dođe HDZ pa ostavi Županije, Gradove, općine, sela...a HAC još uvijek državni, a HEP, a HPB...eeee ima se, može se. Barem još 4 godine dernek a onda će djeca,djece od djece da jednu što su im djedovi izasral......

VL
DU
Deleted user
14:08 05.11.2014.

Turk & company, potražite malo unutarnje rezerve u svojim kraljevstvima. Ima tamo svašta, za nešto znate a za nešto ne želite znati. Imamo najveće poreze, prireze, trošarine, PDV i ostale namete u Evropi, i to vam nije dosta. Optimalizirajte svoju organizaciju i svoje troškove. Čovjek je po prirodi nametnik-parazit i želi dobro živjeti na tuđi račun, ali sve ima svoju mjeru.

VL
TT
tata.tomy
12:59 05.11.2014.

Što lokalna i regionalna samouprava imaju s kupnjom ultrazvuka i mamografa? Kakvo je to prodavanje magle? O tome trebaju brinuti ambulante i bolnice, a ne politika...

VL
NV
novo vriijeme
18:03 05.11.2014.

U dobro razvijenim demokracijama gradske i županijske bolnice, škole i vrtići se financiraju iz županijskog i gradskog proračuna a proračun se puni iz prihoda gospodarstva. Naravno građani kada izađu na izbore sjete se kako im funkcioniraju bolnice i škole i i izaberu lokalnu vlast prema zaslugama. U Hrvatskoj bolnice i škole financira država , gradovi i županije jedva prihoduju za svoje istina raskošne i opsežne potrebe i to je kraj. Stoga treba ukinuti veliki broj gradova i općina ali i županije jer su oni postali sami sebi svrhom.

VL
DU
Deleted user
14:16 05.11.2014.

Tko nije sposoban voditi državu, grad, općinu u uvjetima koji jesu neka odustane i neka se raspišu novi izbori. Ali to još nitko nije napravio, svi se grebu i tuku da dođu na vlast, jer tamo je lova, a ako je nema mi smo vlast i mi ćemo je izmusti od raje. To je razlog zašto se bori za vlast. Nitko se ne bori da bi se žrtvovao nego da bi se dočepao love. Pogledajte samo kolike jamčevine optuženi nude za obranu sa slobode, a to je samo mali dio njihovog bogatstva "stečenog poštenim radom"

VL
NN
narodne_novine
12:50 05.11.2014.

Kada vidim ovog Sukera onda mi dode da povucem vodu. HDZ ide presporo sa ciscenjem ti stari socijalisticki kadrova kao Suker, Popijac, Milosevic, itd.., treba maknuti sve te stare ako misle napraviti pomak i razliku izmedu njih i SDP.

VL
Avatar wratnik
wratnik
13:08 05.11.2014.

ovako to kod nas pocimaju reforme, i to vec puno godina - mozda ce se kod nas jednog dana naci netko tko ce te i takove reforme reformirati.

VL
Avatar johny21
johny21
13:20 05.11.2014.

Svima je jasno da je porezna reforma samo predizborni trik!

VL
MX
MXLCLGTG
15:03 05.11.2014.

Poreznu reformu treba uraditi iz temelja kako bi se rasteretili i gradjani i poslodavci i porez ne stavljati u prvi red punjenja proracuna,

VL
IB
iva.begovic
16:01 05.11.2014.

Po službenim podacima 75 % jedinica lokalne samouprave nema dostatnih sredstava za socijalna prava svojih žitelja (minimalni zajamčeni primitak, jednokratne novčane pomoći i slično). Iako ih na to obvezuje Zakon o loklanoj upravi i samoupravi, 75 % općina, gradova ii županija, znači, ne isplaćuju te naknade stanovnicima već tu obvezu umjesto njih podmiruje država. To pokazuje da je velika većina jedinica lokalne samouprave samonedostatna i neodrživa. Pa time i nepotrebna. Umjesto što ovako lobiraju da im ostane deblja blagajna neka pokažu strukturu svojih prihoda i rashoda da vidimo kakve koristi od njih ima lokalno stanovništvo, a koliko oni samo.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.