Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Rašić

HDSSB-ov kandidat: Vrijeme je za promjenu generacije političara

Miro Rašić, hdssb
Dušan Mirković/PIXSELL
02.04.2013.
u 16:01

Kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Požege je Miro Rašić, predsjednik požeškog ogranka te umirovljeni hrvatski branitelj, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Dražen Đurović.

Kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Požege je Miro Rašić, predsjednik požeškog ogranka te umirovljeni hrvatski branitelj, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Dražen Đurović, predsjednik županijske organizacije stranke i kandidat za požeško-slavonskog župana.

- Da bi se ostvarila vizija jedne bolje Požege koja mladom čovjeku omogućava da nađe posao i da ne napusti ovaj kraj je promjena generacije političara koji su vodili zemlju do sada. Napravili su mnoge dobre stvari, ali je vrijeme da dođu novi, mladi ljudi koji mogu stvari pokrenuti dalje. Domovina je stvorena na leđima mladog čovjeka, a ja sam siguran da mogu odgovoriti izazovima koji su preda mnom – istaknuo je 41-godišnji Miro Rašić.

Njegov program se temelji na snažnom razvoju gospodarstva čemu će pomoći i fondovi EU koje Požega, kako je rekao do sada nije koristila. Smatra da treba hitno izraditi dugoročnu strategiju razvoja Požege. Među grana koje imaju veliki potencijal, a koji također do sada nije iskorišten je turizam. -Potrebno se fokusirati na 5 ili 6 ključnih proizvoda koji ćemo prezentirati posjetiteljima, a ne širiti broj manifestacija koje imaju 100 ili 200 posjetitelja – objasnio je.

Od gradske komunalne tvrtke Tekija očekuje se više istraživanja, ulaganja i stvaranja novih vrijednosti jer ima ogromne potencijale. Smatra da socijalna politika prema umirovljenicima treba biti odgovornija, a posebna pažnja bit će usmjerena prema pronatalitetnoj politici. -Stalo nam je i do mladih obitelji, što ćemo i pokazati. Postoji puno načina da potaknemo natalitet, ne samo jednokratnom pomoći prilikom rođenja djeteta. Dok god natalitet opada vidimo da to nije dovoljno – kazao je Rašić.

Predstavljeni su i njegovi zamjenici, Laura Badanjak i Zlatko Balen. - Moje ambicije su velike i želja mi je u Požegu dovesti eure, a to je moguće preko Europskih fondova. Žalosno mi je gledati kako Grad Požega trenutačno ne radi ono što je potrebno – kazala Badanjak koja inače radi na pisanju projekata.

Zlatko Balen, mr. elektrotehnike zaposlenik je uspješne požeške tvrtke Plamen. -Od njih trebamo puno naučiti i primijeniti to na druge tvrtke kako Plamen ne bi bio jedina uspješna tvrtka u Požegi – poručio je Balen.

>>'Pomagat ćemo svim općinama i gradovima bez obzira tko ih vodi'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije