Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne odlučujem o ministrici obuljen'

Hasanbegović: Odslužio sam vojsku, bilo je to lijepo iskustvo

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
06.02.2017.
u 23:24

Hasanbegović je govorio i o ročištu u Splitu na kojem je Thompson davao iskaz na sudu zbog prekršajnog naloga šibensko-kninske policije zbog pjesme Bojna Čavoglave, koju je izveo 5. kolovoza s početnim stihovima "Za dom spremni".

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović kazao je kako se HAVC ponaša kao neovisna agencije, a to je kulturna ustanova koju je osnovalo Ministarstvo kulture.

- Svelo se na to da je Ministarstvo bankomat, a svaki upit se smatra udarom na audiovizualni centar - rekao je Hasanbegović u Bujici.

Rekao je i kako je Upravni odbor HAVC-a "očito djelovao kao fan klub gospodina Hribara". Na pitanje što je s političkom odgovornošću Nine Obuljen rekao je kako on o tome ne odlučuje.

Hasanbegović je govorio i o ročištu u Splitu na kojem je Thompson davao iskaz na sudu zbog prekršajnog naloga šibensko-kninske policije zbog pjesme Bojna Čavoglave, koju je izveo 5. kolovoza s početnim stihovima "Za dom spremni". 

- To je jedno veliko pitanje. Jasno je da je ta pjesma kultna pjesma Domovinskog rata. I svaka rasprava može li se izvoditi ta pjesme je apsurdna. To je prepoznala i ova hrvatska vlada i najavila stanovite korake, kako bi se konačno dao jedan pravorijek i epilog cijele problematike. Što će biti poduzeto, svjedočit ćemo sljedećih mjeseci - rekao je Hasanbegović.

O vojnom roku: 

- To je ozbiljno pitanje, kako god se riješilo, to ne može biti parcijalno, i ne može biti izuzetaka da neki služe ili ne. 

Na pitanje je li služio vojsku odgovorio je:

- Jesam služio sam, nisam bio u JNA, tada sam bio u srednjoj. Odslužio sam nakon završetka studija 1999.i 2000. godine. Odslužio sam vojsku u 9. gardijskoj brigadi kao običan pješak, prašinar. Bilo je to lijepo iskustvo. 

>> Hasanbegović: Hribar je samo vrh sante leda i ne bi ga smio naslijediti nitko uključen u tu mrežu

Komentara 8

KR
kraljtomislav03
00:03 07.02.2017.

Bravo Zlatko

YE
yelahiah
23:59 06.02.2017.

Zlatko,svaku tvoju rijec potpisujem bez da citam.

Avatar dobry
dobry
01:35 07.02.2017.

Pitanje je zašto se baš sada sve to pustilo u javnost, kada je sve bilo jasno i prije 6-7 mjeseci!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije