Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez novca

HAC ne želi Stjepku Bobanu dati pola milijuna kuna otpremnine

boban, sanader (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
25.09.2012.
u 09:00

Bobanu je upravo isteklo šest mjeseci od smjene za vrijeme kojih je primao punu plaću, iako nije ništa radio, i koristio HAC-ov automobil i mobitel.

Hrvatske autoceste po svemu sudeći neće isplatiti otpremninu od 495.433,39 kuna bruto bivšem predsjedniku uprave Stjepku Bobanu, koji je smijenjen nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast.

Nije radio, a plaća išla

Bobanu je upravo isteklo šest mjeseci od smjene za vrijeme kojih je primao punu plaću, iako nije ništa radio, i koristio HAC-ov automobil i mobitel. Automobil i mobitel sada je vratio, ali otpremnini u iznosu 12 plaća ne treba se nadati jer je uprava, prema našim informacijama, predložila Nadzornom odboru da mu se ne isplati jer se kao šef HAC-a ogriješio o zakon. NO je još u srpnju predložio Skupštini HAC-a da se Bobanu ne da razrješnica i to očito zbog afere sa zapošljavanjem blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu, kada nisu primljeni branitelji koji imaju prednost pri zapošljavanju.

Budući da nema razrješnice, nema ni otpremnine, tzv. zlatnog padobrana koji je Kukuriku vlada ukinula dolaskom na vlast, ali je šefovima u državnim tvrtkama povećala plaće i obećala nagrade u slučaju dobrog poslovanja.

I Tomljanović bez novca

Bez otpremnine je ostao i član tadašnje Bobanove uprave Željko Tomljanović koji je u vodstvu HAC-a bio samo tri mjeseca, ali je također imao pravo na oko 500.000 kuna bruto otpremnine. No on je, barem tako tvrdi, sam od otpremnine još prije odustao. Nezavisni cestarski sindikat bio ga je pak tužio zbog nemorala jer za tri mjeseca želi uzeti 500.000 kuna bruto. U HAC-u službeno odgovaraju da odluka o neisplati otpremnine nije u nadležnosti uprave nego NO-a i da će NO na idućoj sjednici donijeti odluku. Potvrđuju da je uprava predložila NO-u da se Bobanu uskrati razrješnica za njegov rad u upravi, što je NO i prihvatio i isto predložio Skupštini HAC-a, koja mu je razrješnicu i odbila 29. kolovoza. Boban je jedan od rijetkih šefova iz HDZ-ove vlade kojem je uskraćena otpremnina. Proteklih je dana isplaćena jedna od najvećih, i to 3,8 milijuna kuna bruto Hrvoju Vojkoviću, bivšem šefu Croatia osiguranja, jer mu je HDZ-ova vlada, tj. njezini predstavnici u NO-u, nezakonito dala otkaz. Vojkovićeva otpremnina podigla je puno bure, a hoće li Boban, baš poput Vojkovića, tužiti HAC, nije poznato. Stari broj mobitela kojim se koristio dok je bio u HAC-u jučer je bio isključen.

>>Iz HAC-a ga 'ljudski molili' da vrati džip, ali bivši direktor neće

Komentara 14

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
09:02 25.09.2012.

pa podajte te mu on je sirotinja,hhahahahhahaha

KR
kraljzvonimir
09:07 25.09.2012.

Nije radio 6 mjeseci, za 12 mjeseci treba primiti plaću, plaća po izračunu otpremnine dotičnog novinara ispada preko 40 iljada kuna-NEPROCJENJIVO

TO
Toni50
10:11 25.09.2012.

Branitelje- skrivatelje ne zaposliti ne slušati ih ne davati im mirovine i zarde to se naplati kazni. MI postariji znamo nema šale isto je bilo prije borcima partizanima ne dati "njihovo sve" to odmah polude e to neide to nijee za drugo nego za kazniti .. Znam 90 % komentatota se osječa misle da su branitelji i sljede zna se minusi OK. dečki sve sam naučio dobivati . Pa i da me se briše ako istina zaboli previše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije