Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijenica

Haag odbio hrvatski zahtjev za status prijatelja suda

\'den haag, veljaca 2002. icty - medjunarodni sud za ratne zlocine snimio patrik macek\'
Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2012.
u 22:22

U svom zahtjevu Hrvatska je zatražila da bude prijatelj suda jer je nepravomoćnom presudom Gotovina, Čermak i Markač Hrvatska proglašena odgovornom za zločine obuhvaćene udruženim zločinačkim poduhvatom - navodi vijeće

Haški sud odbio je zahtjev Hrvatske o dodjeljivanju statusa prijatelja suda u slučaju Gotovina-Markač, izvještava HRT. Žalbeno vijeće suda utvrdilo je da su hrvatski nacionalni interesi izvan opsega pitanja koja se obuhvaćaju u žalbi.

- U svom zahtjevu Hrvatska je zatražila da bude prijatelj suda jer je nepravomoćnom presudom Gotovina, Čermak i Markač Hrvatska proglašena odgovornom za zločine obuhvaćene udruženim zločinačkim poduhvatom - navodi vijeće i nastavlja da je presudom utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog poduhvata koji ni na koji način ne predstavlja utvrđivanje odgovornosti države Hrvatske.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 38

CV
crna vrana
17:18 09.02.2012.

Haag odbio hrvatski zahtjev za status prijatelja suda, jer se je Stipe sam ,u ime Hrvatske, već ranije registrirao kao prijatelj tog suda.

DU
Deleted user
22:49 08.02.2012.

Bitno da su prijatelji suda u slučaju Vukovarske trojke bili-sami Haaški suci !!!

BB
brle brkić
15:58 09.02.2012.

Nije nama nitko kriv u hrvatskoj što su nam političari isprali mozgove i mislimo da svi stoje naopačke austvari mi stojimo naopačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije