Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICC prati suđenje

Haag popustio Libiji, Gadafijevu sinu sudit će se u domovini

'Saif al-Islam is seen after his capture, in the custody of revolutionary fighters in Obari, Libya November 19, 2011. Libya\'s prime minister-designate said Saif al-Islam would receive a fair trial in
'STRINGER'
17.04.2012.
u 12:36

Saif al-Islam tereti se za zločine protiv čovječnosti, a zbog finaliziranja dogovora između ICC-a i Libije početak suđenja mogao bi se odgoditi i za nekoliko mjeseci

Međunarodni kazneni sud (ICC) popustio je volji Libije i uskoro bi mogao odustati od zahtjeva da se Saifu al-Islamu Gadafiju sudi u Haagu. Ipak, ICC se nije potpuno pokorio volji libijskog naroda te traži da se suđenje odvija uz prismotru haaških promatrača.

Saif al-Islam tereti se za zločine protiv čovječnosti, a zbog finaliziranja dogovora između ICC-a i Libije početak suđenja mogao bi se odgoditi i za nekoliko mjeseci, javlja BBC.

Glavni tužitelj Međunarodnog suda u Haagu Luis Moreno Ocampo sljedećeg će tjedna posjetiti Libiju, a organizacije koje se bore za ljudska prava uvjerene su da libijsko pravosuđe nije u mogućnosti nositi se sa sudskim postupkom toliko velikih razmjera.

Ključne riječi

Komentara 7

WA
wahr
13:56 17.04.2012.

Nisu gangsteri htijeli izvrsiti politicki pritisak - na one teroriste sto su bez glasanja i izbora dosli na vlast - kao sto su napravili nama Hrvatima.

M3
Miške 3
14:03 17.04.2012.

Koji su to cinici. Znaju da će ga barbari u Libiji smaknuti. I tako su kao Poncije Pilat, oprali ruke. Kao i sa Srebrenicom. Fuj!

DU
Deleted user
13:25 17.04.2012.

Naravno da su prepustili suđenje libiji, sada peru ruke. Neka libija sudi za svoju sramotu. Plakat će oni za svojim gadafijem puno vise nego južni slaveni za titom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije