Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI OBJAVLJUJEMO
Povratak na članak

Haag objavio tajni aneks sa četiri uvjeta za Šešelja. Je li ih on već prekršio?

Sada se točno zna kako uvjeti glase

Komentari 51

PA
pacoje
18:49 25.11.2014.

seselj se osjecao sigurnijim u hag nego u srbiji, u hag-u mogao je psovati, i nauciti nizozemce engleskom psovanju, u srbiji se vraca zato sto sud ne zna dali je on lud,ili je bolje njega koristiti tako sto ce timee srbiju dovesti pred vjos vecim problemima ako njega vrate u srbiju da gac srbi ponovo vide i slusaju,...hag zeli potvrditi ujedno i testirat srbiju dali je srbija jos bolesna seseljovskom "politikom"

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:45 25.11.2014.

Sve je to napravljeno da se uspori Srbija u EU, nitko u Europi ne želi Srbiju u EU, a sa Šešeljom su dobili ono što su i tražili, pokazali su da Srbija i dalje živi nacionalističku velikosrpsku ideologiju...

VL
Avatar d-ano
d-ano
20:04 25.11.2014.

prije odlaska u hag omogucite mu dolazak u Vukovar da ga sacekamo.

VL
GO
golub
19:11 25.11.2014.

Zaboravili su na uvjet da ne može držati mitinge i okupljati bolesnike, a navedene uvjete im predložio Šešelj.

VL
TH
thekurcula
19:30 25.11.2014.

Bilo kako bilo, ako i postoji nekakv tajni aneks, on se Šešelja ne tiče! Kakve su ovo zaumne igrice!? Šešelj je javno, glasno i jasno rekao, da ne prihvata nikakve uslove za slobodu. Tačka. Već to je moralo biti dovoljno da ga ne puste jer vi ne možete nekoga pustiti ko neće sa vama da se dogori o uslovima puštanja. I šta ćemo sad dalje cirkusirati da li je Šešelj prekršio nešto na šta se nikad nije obavezao?

VL
RA
ranko75
19:14 25.11.2014.

Anekse on nije prekrsio, a sto se ne svidja to je druga stvar

VL
DU
Deleted user
20:32 25.11.2014.

Strogo pravno gledano, ovaj tekst VL vrvi nelogičnostima. U tekstu VL stoji:"Spominjanje izraza "na bilo koji način" u točki 2. i točki 3. moglo bi, ako ne iz pravne onda barem gledano iz zdravorazumske perspektive laika, biti iskorišteno kao argument da je Šešelj svojim ponašanjem prekršio uvjete pod kojima je pušten na privremenu slobodu." Pravna nauka ne podrazumjeva uopće "zdravorazumsku perspektivu laika". To je prva besmislica. Druga besmislica je što se u VL govori da Šešelj priča kako nema namjeru da se vrati u Haag ako ga pozovu. Može on da priča što hoće, ali država Srbija zbog svog ugovora sa Haaškim sudom neće ni da ga pita želi li da se vrati, ili ne, već će ga odmah isporučiti. Takođe je besmislen "argument" da je Šešelj širio govor mržnje". To je istina, ali taj govor mržnje uopće nije uvršten u ove četiri točke. Sviđalo se komu ili ne ova argumentacija u tekstu VL je sa pravne strane totalno promašena.

VL
DU
Deleted user
20:43 25.11.2014.

Jedna od uloga Šešelja je da njegovi četnički učenici, koji su na vlasti u Srbiji, izgledaju kao miroljubivi. A tko četnici, vidjeli smo i na Ovčari, Škabrnji, Lovasu. Danas to ne mogu ponoviti oružjem, pa Šešelj govori o stvaranju velike srbije mirnim putem...Zato pamet u glavu.

VL
PR
Protivcenzure
18:55 25.11.2014.

da sutra srbija kaže ne putinu ovi bi šešelja uzeli nazad. oni su sigurni da ovime pritišću srbiju. do te mjere ide briselska glupost a za pravdu ih nije briga.

VL
TH
thekurcula
19:19 25.11.2014.

Smešni ste! Smešniji i od Haaagaa.

VL
BA
bajo2
20:41 25.11.2014.

a jesu i uvjeti!grom da udari odbio bi se!?nije nista receno dali smije jesti ljute paprike.(mozda zbog hemeroida)nesmije!zamislite titel ahahahahaha"seselj umro od hemeroida"!

VL
BO
bobance70
20:11 25.11.2014.

Šešelj je na robiji igrao šah sa konobarom.

VL
MX
Mister X
19:05 25.11.2014.

Čist ko suza ... Idemo u lov na Bandića ...

VL
NE
Neonacionalist
20:08 25.11.2014.

Nije čak kod nas ni postojala pristojna velikohrvatska ideja nego prvo ilirski pokret pa nekakav jugoslavenski - jugoslavenska ideja nastala u Zagrebu pod Bečkom dirigentskom palicom , šta se Hrvati u tisuću godina nisu oslobodili Beča i Pešte , jadan Eugen Kvaternik pokušao dignuti Rakovačku bunu 1871. s ciljem stvaranja neovisne države, ona propala za dva dana, nije nesretnik znao s kim ide dizati bunu , da se nije Austro-Ugarska raspala u ratu kojeg su upravo Srbi izazavali pa mi bi još bili pod Bečom, da nas nisu Milošević, Šešelj i sl. pritisli i napali još bi bila Jugoslavija , da nije Hitler stvorio NDH ne bi imali ni četri godine ta prve nam kvazi-države , sami Hrvati ne bi svoju državu stvorili za miljun godina , a kako je vodimo možda i bolje da nismo. Slava Tuđmanu.

VL
NE
Neonacionalist
19:30 25.11.2014.

Što su se uvatili vodečeg srpskog nacionaliste Šešelja, pa velikosrpski program je glavni sastavni dio ideologije njegove Radikalne stranke od osnutka 1991. a sama ideja potječe još od Garašaninovih Načertanija sredinom 19.st. Pravo je pitanje kako uopće postoji takva šovinističkaa i fašistička ilitiga nacistička stranka, nju bi cjelu trebalo zabraniti, Šešelj samo iznosi program svoje stranke i neznam kako to neki ne shvačaju.

VL
ZA
Zahumlje
19:01 25.11.2014.

Ako su svi Hrvati njegove zrtve i svjedoci, onda jeste prekrsio uvjete pustanja.

VL
Avatar 愛する
愛する
21:55 25.11.2014.

Stara baba dobije vise zatvora za ukradenu salatu jer joj mirovina ne stigne do kraja mjeseca i nema tu pomilovanja a ratnim se zlocincima daju sve olakotine samo jos fali da mu plate mjesec dana odmora na karibe. Samo jedan uvjet za slobodu a to da ozivi sve zrtve rata ako se taj uvjet ne ispuni nek trune u tamnici a ne zatvoru

VL
Avatar CptRinas
CptRinas
21:57 25.11.2014.

Ono sto nigdje nije receno je koja je druga strana u tom sporazumu, aneksima...koga ti aneksi obavezuju i na osnovu cega? Tko je potisao te anekse?! Seselj, Vlada RS, drustvo ljubitelja heinekena...?

VL
DU
Deleted user
01:10 26.11.2014.

on bi bil bolji precednik nego kum ja bi mu dao sansu

VL
FE
fefellerunt
00:21 26.11.2014.

Ne razumijem zašto tolika frka kod gomile smeća- velike većine hrvata,. pa rat je bio dogovoren, zar ne? zato je i besmisleno da branitelji koji nisu ranjeni imaju pravo na život dostojan čovjeka , jer koga su oni branili u izmišljenom ratu, ne zaboravimo riječi vrhunskog intelektualca , pomoćnika ministra branitelja , koji sa svojom majčicom bere desetke tisuća kuna n aosnovu rata , da su u ratu pucale nečije puške, a ni slučajno vojnika šešeljeve stranke. kada pogledamo u miru tu je još očitije da je besmisleno bilo što prigovoriti šešelju, pripadnici njegoce stranke imaju veća prava nego pripadnici gardijskih brigada , a hrvatice ionako rado odu do beograda da se zadovolje sa svojim ljubavnicima , zato hrvatice i moraju imati velike plaće i znatno veća primanja od onih koji su branili ovu državu , kako bi mogle platiti svojim srpskim ljubavnicima . da su slučajno na okupiranom području ond abi one kao bile silovane i za to opet dobile debelu odštetu (čast izuzecima stvarnim žrtvama)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.