Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ulicama Tbilisija

Gruzijska oporba slavi, Saakašvili priznao poraz na izborima

atlas airtours
02.10.2012.
u 08:49

Saakašvili je naglasio kako će poštivati volju birača koji su na izborima glasovali za opozicijskog vođu Bidzina Ivanišvilija i njegovu koaliciju Gruzijski san

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili priznao je poraz na parlamentarnim izborima te naglasio kako će poštivati volju birača koji su na izborima glasovali za opozicijskog vođu Bidzina Ivanišvilija i njegovu koaliciju Gruzijski san.

Tisuće pristalica gruzijske oporbe izašle su još sinoć na ulice Tbilisija kako bi proslavile pobjedu na parlamentarnim izborima.

Zapad je zabrinut eventualnim sukobima koje bi sporni parlamentarni izbori mogli izazvati u kavkaškoj regiji, donosi Reuters, jer je Gruzija glavni opskrbljivač Europe izvorima energije iz Kaspijskog mora te je od glavnog značaja zbog zemljopisne pozicije između Rusije, Irana, Turske i središnje Azije.

Mediji lojalni vladi predvidjeli su da će milijarder Bidzina Ivanišvili osvojiti 50 posto glasova te će predstavnici njegove koalicije zauzeti 77 od ukupnih 150 mjesta u parlamentu dok će Saakašvilijevim pripadnicima pripasti 41 parlamentarno mjesto.

Saakašvili je u predizbornoj kampanji tvrdio da Ivanišvili želi udaljiti Gruziju od Zapada i vratiti je pod okrilje Moskve što Saakašvili, čije bogatstvo magazin Forbes procjenjuje na 6,4 milijarde dolara koliko iznosi gotovo polovica gruzijskog proračuna, poriče.

Ključne riječi

Komentara 4

AU
auslender7
12:13 02.10.2012.

Sakašvili,spremi se za ćorku što si džabe u rat uvukao Gruziju sa Rusijom i što ti ljudi bez potrebno izgiboše

KO
kovacipotkivac
16:52 02.10.2012.

Pametan i logičan potez naroda da se vrati prijateljstvu s Rusijom koja im je oduvek bila prijatelj sve dok ih Amerika i Evropa nisu nahuškale na rat a za uzvrat im nisu pomogli ni malo nego ih još i ignorisali verovatno zato što nisu uspeli da pobede Ruse !

IP
info_punkt
17:20 02.10.2012.

"Saakašvili je u predizbornoj kampanji tvrdio da Ivanišvili želi udaljiti Gruziju od Zapada i vratiti je pod okrilje Moskve..." ______________ onda je jasno što gruzijci žele i gdje im je bilo bolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije