Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za tržište u regiji

Gredelj u utrci za obnovu voznog parka Željeznica Srbije

vlak
Arhiva VL
05.12.2009.
u 13:41

Osim našeg Gredelja na natječaj su se javili i španjolski CAF, slovački ŽOS Vrutky, i ruski Metrovagonmaš. Prema uvjetima natječaja novi vlakovi na prugama bi se trebali naći najkasnije za dvije godine.

Zagrebački Gredelj jedan je od četiri kandidata koji su se javili na međunarodni natječaj Željeznica Srbije za nabavku 10 novih vlakova. Prema pisanju srbijanskih medija odluka o tome čiji će vlakovi voziti srpskim prugama bit će donijeta u idućih mjesec dana.

Osim našeg Gredelja na natječaj su se javili i španjolski CAF, slovački  ŽOS Vrutky, i ruski Metrovagonmaš.

Prema uvjetima natječaja novi vlakovi na prugama bi se trebali naći najkasnije za dvije godine, a iz Željeznica Srbije rekli su kako očekuju da prva isporuka bude realizirana već za godinu dana.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:58 05.12.2009.

to se već zna tko : Rusi

OB
-obrisani-
23:44 05.12.2009.

citatelj, otkud znas ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije