Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U srijedu novi sastanak
Povratak na članak

Tisuće Grka poručilo: 'Izlazak iz eurozone bio bi ekonomski Armagedon!'

Sastanak ministara Eurogrupe će se nastaviti sutra jer je Grčka najavila izmijenjeni prijedlog paketa pomoći i otplate duga, javlja Reuters.

Komentari 148

Avatar ankabutorac
ankabutorac
12:02 30.06.2015.

Fakat je da Grcka zeli lovu za nista....sa najkasnije 55 godina u penziju, 13-14 penzija na godinu, nitko ne zeli placati porez, u bogate se ne dira, jer konacno je Varoufakis u tom krugu miljonera....svi varaju...od cistacice do premijera...godinama sese kasira penzija za baku ili djeda koji je vec odavno u nirvani...daje malo razmislite prije nego pisete vredjajuce komentare...vi bi htjeli biti u EU, trositi EU novac...al taj novac nije od politicara nego od EU-gradjana koji rade i hrbaju i placaju porez...pa sad malo razmislite dal bi dali svoju lovu nekome tko laze i zeli kredit, a nije mu nit nakraj pamet taj kredit vratiti...hodite u banku i trazite kredit, al nemojte zaboravit napomenuti da vam nije niti na kraj pameti za vracanje kredita raditi, a pogotovo lovu banki vratiti lovu....pa da vidimo kak bute prosli...

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:00 30.06.2015.

Sustav u kojem ne naplaćuješ poreze od svojih građana, a apsolutno štitiš svoje miljardere i tražiš sve više kredita od onih koji rade i plaćaju poreze a da posuđeno nisi nikad namjeravao vratiti nije vrijedan riječi demokracija. Grčka je desetljećima sramno lažirala svoje financijske bilance i lažne podatke slala u EU kako bi navukla kreditore a da bi istovremeno vodila pokvarenu nacionalističku politiku protiv svojih susjeda Albanije, Makedonije, Turske ... Grčka je osramotila svoju prošlost i izgubila povjerenje. Atena je grad s najviše privatnih bazena u Europi, preko 30.000 na području Atene, a područje milijunaških vila proteže se desetke i desetke kilometara. I sve to na račun ne plaćanja poreza i uzimanja kredita bez namjere povratka. Vođe Syrize su bogataški prepredeni sinovi zaogrnuti plaštom ljevice, stanuju u ogromnim 1000 kvadratnometarskim viletinama i od rođenja vode ugodan i nadasve slatki život ne radeći praktički ništa. A najviše lažu svoj narod i vode ga izravno u propast.

VL
DU
Deleted user
12:45 30.06.2015.

Šteta bi bilo da prihvati... Neka Grci pokažu kako je socijalizam super, kako im banke ne trebaju i da je bolje biti milijarder u Drahmama nego siromah u eurima... Kreditnu pipu im odmah zatvoriti i nek žive od onoga što zarade. Dug ionako nemaju od kuda vratiti.

VL
LE
lenger
17:16 30.06.2015.

@gismund Kad ti banka veli da posuđeni novac moraš početi vračati to se zove namirivanje dugova a ne ucjena. Proguglaj malo o bankarstvu prije nego što napraviš budalu od sebe na internetu.

VL
Avatar ankabutorac
ankabutorac
12:10 30.06.2015.

...i jos jednom vas pitam....kojim cudom je dosla Hrvatska u EU kada ste svi protiv nje...pa tko je onda glasao na referedumu za clanstvo Hrvatske u EU....pljujete po sebi samima...Hrvatski fenomen...

VL
Avatar mason
mason
19:38 30.06.2015.

Bolje da je ujedno predlozio i cetvrti i peti paket,da se ponovo ne raspravlja o tome za par godina.Kad taj treci paket potrosite pijuci bevandu pod maslinom,zatrazit cete cetvrti pa onda peti itd.

VL
Avatar Proleter
Proleter
18:00 30.06.2015.

Američki prisluškivači večeras će raditi treću smjenu.

VL
Avatar bok
bok
21:12 30.06.2015.

Nitko neće nekome posudit novac ako je prilićno siguran da mu se taj novac duznik ne namjerava vratit. Nema druge do noge u guzicu...

VL
JA
jamajka
08:38 30.06.2015.

Haha, ovo postaje zabavno, imamo osjećaj da je veća panika ovima izvana nego samim Grcima. Priča viđena u povijesti, najteže je sa onima koji nemaju što izgubiti ili su spremni to što imaju izgubiti, a najlakše je sa onima koji se boje da će izgubiti ono što imaju.

VL
KI
Kissinger
17:04 30.06.2015.

drama je vama u glavi.naši turisti poručuju iz grčke da ne zamjećuju niš posebno osim da imaju besplatan gradski prijevoz.

VL
ZA
zagabria1
18:57 30.06.2015.

Grčka ima i previše aduta jer je svijet u banani dobrano. Dovoljno je da zaprijete vojnim savezom sa Rusima i dpuštanjem balističkih projektila na svom tlu i dobiti će novu tranšu od 300 milijardi, bez obveze vraćanja. Onda opet mogu jedno 10 godina laditi noge u moru

VL
DU
Deleted user
18:38 30.06.2015.

Takvim prevarantima treba oduzeti pravo da se nazivaju država, vratite ih u Tursku.

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
17:25 30.06.2015.

Kako je to sve skupa krivo prezentirano u javnosti, kao Grčka problem, možda i je u jednom djelu, ali treba postaviti pitanje tko je odobrio toliko kredita Grčkoj, a znali su da neće to moći vratiti. Ozakonjeni lihvari zajedno sa grčkim nesposobnim političarima su doveli do ove situacije. Znači nije krivnja isključivo na grčkoj strani!

VL
TH
than
17:03 30.06.2015.

Svi vole trositi nezaradjeni novac. Nismo niti mi drugaciji, u odnosu na Grcku. I kod nas Lalovac predstavlja uspjehom novi dug za place i mirovine, jer, eto kamata je sada dobra.

VL
GE
gemist
21:49 30.06.2015.

Kakvih sve komentara ima za ne povjerovati.Bankari im uvalili virtualan novac pa ne trebaju vracati.Jel i onaj s bankomata koji su podizali isto bio virtualan?Imali po javnim sluzbama po 15 placa,nerealno visoke mirovine prema stanju gospodarstva,svi kradu i utaje porez od najmanjih do najvecih,3 strojovodje voze vlak za po 4000Eur place ko da voze Space Shuttle i jos hrpa primjera,jesu oni na dan place ,mirovine podizali maglu ili opipljivu gotovinu?

VL
FE
fefellerunt
21:41 30.06.2015.

ovo se smiješi i Hrvatskoj, slična su to ekonomska znanja, samo je razlika u tome , što Grčka ima znatno veći ugled u svijetu od nas. Kod nas je to započelo sa 2000-om kada su se počelo zapošljavati u obrazovnaja (zemlja znanja), zdravstvu (zemlja zdravlja) , umjetni poslovi u građevini uglavnom višestruko preplaćeni sa napuhanim cijenama nekretnina , sve je to rezultiralo povećanje izdvajanja iz proraćuna za nekoliko milijarci eura, a učonkovitost sustava znatno manja nego kad je radilo manje ljudi. primjer obrzaovanja u zadnjih 15 godina broj zaposlenih se povećao za skoro 40 000 , što znači da se država zadužuje samo za njihov lagodni život godišnje za najmanje 600 000 000 € plus kamate zaduženja . Kada dođe dio lsoma onda će im biti krivi umirovljenici što radni , što bivši vojnici sa jirovinama od 3000 kn i manje , u biti umirolvjenim vojnicima se već skida , jer neće s evaljda dozvoliti da paraziti sa državnog korita ne odu na ljetovanje ove godine

VL
Avatar Lutkica
Lutkica
14:55 30.06.2015.

Alexis je izjavio da mu je cura još lijevije od njega, što znači anarhična..i da je on u nekim stvarima mora slušati, jer bi mu u protivnom pukla veza, pa sada ne zna što će, poslušati Junkera ili curu, a i Angela je u dilemi, jer je s jedne strane pritišću banke i MMF, a s druge strane neposlušni Grci, nije njima lako

VL
ST
strsljen2013
17:01 30.06.2015.

Ja imam najpošteniji prijedlog za sve ne samo za Grčku. Budući su sve banke davale kredite novcima koje nemaju, samo su stavljali potrebni broj nula i to je to. Sada, također nek u programu ili ugovoru napišu da su svi vratili kredit i to je to. Na papiru će pisati da je kredit vraćen i na papiru će pisati da su banke bogatije za puno nula.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:30 30.06.2015.

Odakle birokratu Junckeru novci koje sada nudi Grckoj ? Nisam upoznata s cinjenicom da doticni gospodin ima 300 milijardi vlastitih novaca koje bi "ponudio" Grckoj.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:34 30.06.2015.

Bankrot je stigao i svi na njemu gube. Osim Rothschilda.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.