Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Regija

Grbavčev i Krasniqijev suradnik pao u Banjoj Luci zbog heroina

Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
1/3
17.02.2011.
u 08:30

Osim P.A. uhićena je i njegova nevjenčana supruga M.V.R. te trojka iz Banje Luke. Riječ je o policijskoj akciji koja je trajala mjesec dana

Hrvatski državljani P.A. (45) i njegova nevjenčana supruga M. V. R. (34), oboje iz Zagreba, uhićeni su zbog sumnje da su krijumčarili drogu. Zagrepčani su pali u sklopu akcije Regija, a policija je kod njih našla i zaplijenila oko 50 grama heroina.

Odvijačem izbo Musliua

Uhićeni su i Banjolučani D.C., N.V. i I. V., za koje se vjeruje da su usko surađivali s uhićenim supružnicima.

Hrvatski državljani "pali" su u Gradišci, i to pri pokušaju krijumčarenja droge do svojih suradnika iz Banje Luke.

– Akcija Regija pokrenuta je prije mjesec dana, a prije su u Mrkonjić Gradu uhićeni Splićani D.S. (29) i I.B. (30), poznati nasilnik i huligan, u čijem je automobilu nađeno 115 grama heroina. Oni su drogu prevozili u Jajce. U sklopu akcije obavljeno je 11 pretraga u Banjoj Luci, Gradišci i Mrkonjić Gradu i tom prilikom nađeno je i zaplijenjeno ukupno 170 grama heroina – kažu u Centru javne sigurnosti Banja Luka.

U policiji doznajemo da su se osumnjičeni i prije dovodili u vezu s trgovinom narkoticima, zbog čega su u nekoliko navrata osuđivani, ali su kazne već "odležali". Najzvučnije je ime među uhićenima P.A.

Njegovo je izvorno ime P.K., ali je devedesetih godina promijenio prezime. Stari je znanac hrvatske policije. Na stranicama novinskih crnih kronika posljednji je put bio 2008., kada mu je zajedno s R.G. suđeno zbog pokušaja ubojstva Arbena Musliua. Njih su se trojica dvije godine prije toga sukobili jer je navodno Musliuu bio dužan 62.000 eura. Sukob je završio tako što je Musliu izboden odvijačem, dok su dvojica napadača pobjegli. Dan poslije, P.A. se prijavio policiji. Zbog toga je osuđen na tri godine zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i u tijeku mu je novo suđenje. Hrvatska policija u svojim ga je evidencijama imala i zbog droge te krivotvorenja dokumenta, a u studenom 2003. netko je na kuću njegove punice u Dubravi, gdje je i on živio, bacio bombu.

Reagirala i gradonačelnica

Kako je iste večeri, također u Dubravi, ubijen Željko Bilen, koji je u mladosti glumio u Smogovcima, Vlasta Pavić, tadašnja zagrebačka gradonačelnica, te je događaje proglasila obračunom u narkomiljeu. Zagrebačka policija pak nije bila tako eksplicitna, no povezala je P.A. sa Z.G. i L. K.. Tvrdili su tada da istražuju njihove zajedničke ilegalne poslove, no, koliko je poznato, ta istraga nije dala rezultata.

Komentara 10

VO
Vorosmart
09:19 17.02.2011.

Keljmendi,Vučković,Musliu,Grbavac,Krasniqi,Kasalo....Ima koji da nije sa kamenjara ili iz šume?

OB
-obrisani-
10:04 17.02.2011.

Moj Pajdo mi sipricao da su u RS-- uveli EURO,ahahahhah frisko odstampani i na njima lik DODIKA,ahahhahahahahaha

KU
kukuriku
15:43 17.02.2011.

kod Droge-nima Nacijonalnosti..., slicno ka i sa Gayima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije