Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dojam
Povratak na članak

Govor tijela: Sanader demontiran i pokoren, Turudić neuvjerljiv

Sudac Turudić se baš nije proslavio. Čitanje presude mu je na nivou djeteta, smatra Ljiljana Buhač

Komentari 40

Avatar mlijeko
mlijeko
20:02 20.11.2012.

Dobro su uočilli. Sudac Turudić se ponašao kao da mu je netko drugi napisao presudu. Osobno mislim da i je, jer ova presuda nema veze sa pravom, a to zna i sam Turudić. Olakotna okolnost za suca Turudića je taa da tko bi se usudio u ovakvoj atmosferi linča osloboditi Sanadera.

VL
OB
-obrisani-
20:37 20.11.2012.

Oduzeti cijelu imovinu obitelj i zenu na ulicu sto su prekrivali kriminal?!

VL
OB
-obrisani-
20:38 20.11.2012.

Jos jedno 15 godinica i to bi bila konacnica................ali da okrije svoje suradnike 99,9% i Ja osobno mislim da nije bio sam !!!!

VL
WA
wasined
20:42 20.11.2012.

Ajoj, kakve cudne opaske! Ja doduse nisam gledao Turudica danas, ali inace mi je bas djelovao kao neustrasiv i samosvjestan. Pa sto treba vise? A kad samo procitam sto je danas u citanju presude izrekao, pa to je knjizevnost, beletristika, literarno stivo! S opaskama, usporedbama, konotacijama, slikovitim pojasnjenjima! Ma gdje toga ima! TO JE JEDNOSTAVO SUPER, SUPER; SUPER!!!! Uh, kad bi samo svi koji imaju neku "moc" tako fino govorili! A ne uvijeno, kao npr. "... ustanovljena je insuficijencija disjunktivnih procesa ..." Valjda bi onda psiholozi dali bolje ocjene. Jos jednom BRAVO za g. Turudica!

VL
OB
-obrisani-
20:46 20.11.2012.

Mnogi bankarski i ekonomski eksperti, a posebno političari barataju danas pojmovima kAo što su: kupovna moć; potrošačka korpa; inflacija; hiper inflacija; devalvacija; kamatna stopa; zatezna kamata; prezaduženost, dužničko ropstvo; anuiteti; reprogram duga; MMF; Pariski i Londonski Klub, Svetska banka, IDA programi, donacije; investicije; klizni kurs; devizne rezerve itd. Da li znate šta sve to znači? Ne, ne trudute se da razmišljate. Svi pojmovi služe upravo zato da bi ste manje znali i manje shvatali kako ste surovo i perfidno prevareni, OPLJAČKANI I ZA ČITAV ŽIVOT PTRETVORENI U ROBA. Ne shvatate? Naravno. To vam niko nije rekao, nije bilo o tome diskusije u parlamentu, na televiziji, u novinama… Logično, jer onda pljačka ne bi bila uspešna. Ali pošto je prevara savršeno dobro izvedena i vi sada ................

VL
AS
ante_slavonac
20:51 20.11.2012.

Puno stvari ovdje ne štima,za sve, za što se Sanader optužuje trebao bi dobiti najmanje 150 godina.Budimo iskreni osuđen je prije nego što je sjeo na optuženičku klupu..Ovo nam ne može biti na ponos.Turudić je kao inaše kompletno pravosuđe,neuvjerljiv.Osudite ga, ali neka to bude po nekim kriterijima koji vrijede i u ostalim razvijenim demokracijama.Ovako to izgleda ,Kadija te tuži,kadija ti sudi.Na kraju jeli moguće da je Sanader jedini ratni profiter u Hrvatskoj?

VL
Avatar Becarina
Becarina
20:52 20.11.2012.

Turudic mi izgleda posten,a nisam nikad ni cuo nesto negativno o njemu,. Ali stice se dojam da je ovo odradio po zadatku i,da nema odrijesene ruke.

VL
MI
mirom
20:58 20.11.2012.

Turudić nije uopće neuvjerljiv, jedino što je loše čitao presudu.

VL
Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:21 20.11.2012.

iTEKAKO presuda ima veze sa pravom i konaćnom presudom. Podrška Turudiću

VL
Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:23 20.11.2012.

Još nije kraj godinama zatvora. Za Aferu Mimi-media Sanaderćić bi mogao dobiti još 6,7 godinica , a za ostale procese još 10

VL
TO
tonc
21:42 20.11.2012.

I po meni je turudić bio vlo loš u obrazloženju. Govorio je iz glave što znaći da je vrlo dobro zapamtio što je ili je to sam pripremao. No izrekao je nešto vlo bitno..nije svako bogačenje ili djelovanje ratno profiterstvo...ako je to djelatnost, pa i to da dobava naoružanja i njegovo više skuplje prodavanje..ne mora bit ratno profiterstvo. Otvrena su tu vrata "u zakonu" ili slobodnoj procjeni za eskivacije...pa tako to možemo primijeniti na naftu, prehranu, kupovanje hotela sa "povoljnim kreditima" zeljišta i tako to....pod posebnim uvjetima naravno,..ša to neće biti ratno profiterstvo ako se netko sa time poslovno bavi....no ako se to neprijatelju isporučuje.....kako onda?

VL
KO
kompa
21:43 20.11.2012.

sto Buhač nikad nije komentirala govor tijela Čačića i Mesića

VL
DU
Deleted user
21:46 20.11.2012.

Za mene je nebitno koliko je Turudić bio neuvjerljiv, koliko je kašljucao, snižavao glas, mucao ili brzo čitao!! Važnije je to da je donesena presuda, istina nepravomoćna, i da imamo konačno bar jednog osuđenog za pljačkanje općeg dobra i države. Želim vjerovati da na tom sada neće ostati. Ima čitave nizove ratnih profitera, lopova, prevaranata, privrednih kriminalaca, izdajnika i veleizdajnika kojima je mjesto vrlo blizu Sanader ili sasvim njemu uz bok. I nemojmo vjerovati da su takvi "isključivo iz jedne stranke". U tom lopovluku sudjeluju već dvadeset godina gotovo sve stranke - jaer da je bar jednoj stranci bio interes izvesti djelo na vidjelo ne bi se čekalo dvadeset i više godina. Kriminal, lopovluk i pljačka naroda nesmije imati stranačko obilježje već samo pravnu konzekventnost.

VL
LO
lola56
22:04 20.11.2012.

Nada, se da ga drugostupanjski Sud neće osloboditi. I najvažnija stvar je ta da vrati u proračun RH ne 3,5 milijuna kuna već sve što je imao na računima i na nekretninama jer lako je odsjediti 10 godina (bit će pomilovan za nekih 5 godina) i da ti ostane sva lova i nekretnine ,satovi,odijela.....(u njegovom slučaju to je jako puno love). Spominjalo ga se da je dobio 7 000 000 austrijskih schilinga provizije (1 000 000 DEM) a gdje su druge provizije.... Pored njegove zarade kao premijera od 20 000 kn i ženine plaće na faxu od 15 000 nisu mogli kupiti niti vikendicu a ne cijelu kuću na Pantovčaku. Ivo vrati pare ovom napaćenom narodu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
22:06 20.11.2012.

a zašto onda nije čermak niti optužen za ratno profiterstvo? cijela ina je manje vrijedila nego što je proslavljeni general zaradio na švercu naftom sa srbima! a sanader,turudić. kad ćete shvatiti da je ovo bila predstava za stoku sitnog zuba, bit će vam lakše. istovremeno sa uništavanjem sanadera uništavaju se zadnje vrijednosti u našoj zemlji, zadnja prava koja imamo kao ljudi. da, kresat će nam zdravstveno osiguranje, jer treba plaćati korumpirane doktore. radnička prava? što će vam, imate sanadera u pritvoru. a ina, mol? priča je gotova. kolko je dionica ine plivala danas? ima li rh 10 mlrd kuna za ulaganje u inu? nema. a mol ima. upravljati inom može samno većinski vlasnik. rh ima 44%. račan je prodao inu, i u onom se ugovoru nalaze stvari koje turudić nije spominjao. sanader je polako na putu da postane žrtva. kako to da mesića nitko ne pita kad će vratiti posuđeni keš za dva stana? jadno smo mi narod kad nam je sanader najveći problem, i krivac za sve. stanimo pred ogledalo.

VL
OB
-obrisani-
23:11 20.11.2012.

Da je Ljiljana Buhač na mjestu Sanadera ona bi pravila SALTO MORTALE od veselja

VL
OB
-obrisani-
23:07 20.11.2012.

“samo vi jamrajte, meni neće ništa biti”. Nije pristojno stavljati svoje rijeci u tude usta jer ove su rijeci ipak autorice a ne SANADERA I sa sigurnoscu se moze reci da ona tako misli a ne Sanader jer ona nekaeka i je psihologinja NIKAKO nemoze da zna sto Sanader misli vec tako misli ona sama nije pristojno podmetnuti svoje misli drugoj osobi. ne cini drugome ono sto je tebi bolno da drugi to tebi cini bumerang se uvijek vraca odakle je bacen pazi glavu

VL
AF
afrika
23:15 20.11.2012.

On dobije 3 godine za Hypo a žena u rijeci dobije 2 godine zbog 1 jointa?? On dobije 6 godina za Inu a za običnu pljačku dućana netko dobije 5 godina. A vi sretni zbog male kazne. Uostalom kako je moguće osuditi samo sanadera? Gdje su svi ostali. Za mene su krivi svi koji su bili na vlasti uključujući i oporbu i sve institucije koje su trebale voditi računa da se ovako nešto ne dogodi.... A vi sretni?

VL
OB
-obrisani-
23:20 20.11.2012.

Kad sportasu grad pokloni stan ili kucu nije li to neka vrsta mita? Nije li to dati novac gradana osobi kojoj novac nije potreban a u istom gradu malo dijete ovisi o nekoliko hiljada za lijek da mu spase zivot a novca mu nedaju Kako misle ljudi?

VL
AL
Alkana
23:29 20.11.2012.

Vjerujem da je kriv ali bojim se da će ova optužnica na 2. stupnju pasti jer je površna, nedorečena, aljkava itd. To vjerojatno zna i sam Turudić pa je zato i bio ovoliko smušen, a bogme i bezobrazan u svojim izjavama. On je sudac i nema pravo ni najvećeg kriminalca ponižavati i dijeliti mu moralne savjete. Onaj kardio kirurg iz Rijeke, što je nedavno umro u Bosni, osuđen je na 9 godina zbog primanja mita, a radilo se o najviše 1- 2 tisuće eura, a Sanader na 10 - gdje tu ima neke pravde?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.