Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za medije

'Goran Radman najbolji je kandidat za ravnatelja HRT-a'

goran radman
Robert Anić/Pixsell
25.10.2012.
u 17:20

HDZ-ovci su glasovali protiv Radmanova izbora jer ga Sabor neće izabrati političkim konsenzusom, koji je, prema njihovu mišljenju, nužan

Goran Radman najbolji je kandidat za ravnatelja HRT-a, odlučila je većina članova saborskog Odbora za medije, a u petak bi to trebala potvrditi i većina zastupnika u Saboru.

Njegovu izboru protivili su se jedino zastupnici HDZ-a koji nisu predložili svog najboljeg kandidata, nego su glasovali protiv Radmanova izbora jer ga Sabor neće izabrati političkim konsenzusom, koji je, prema njihovu mišljenju, nužan.

Predsjednik odbora laburist Branko Vukšić rekao je da se slaže s mišljenjem vladajuće većine jer je riječ o "najboljem i najspremnijem kandidatu".

Poznavajući njegovu profesionalnu karijeru, mislimo da bi svojim moralnim integritetom, znanjem, iskustvom i staloženošću mogao kvalitetno obavljati posao glavnog ravnatelja. Na njega politika sigurno neće moći djelovati – poručio je Vukšić, dok je SDP-ov Šime Lučin rekao da nije presudila samo jedna stvar u izboru Radmana, nego i njegov program te nastup pred članovima odbora koji su vodili razgovore s kandidatima.

– A imali smo u vidu i ono što je radio do sada u životu. Procjena je da je Radman najkvalitetniji kandidat, da će odgovoriti teškim izazovima koji ga čekaju na HRT-u i da će uspjeti riješiti stvari – sažet je bio Lučin dok je HNS-ov Goran Beus Richembergh bio opširniji u svom obrazloženju Radmanova izbora.

On je osoba koja je već u sustavu odradila tri godine na vrlo odgovornim dužnostima u toj istoj kući, bitno je i njegovo iskustvo u drugim kompanijama, on sada dolazi i s mjesta dekana jednog visokog učilišta, dakle bavio se obrazovnom komponentom, prošao je nekoliko različitih, vrlo relevantnih iskustava. Riječ je o staloženom, smirenom čovjeku koji je ostavio dojam pred odborom da zna što hoće, program koji je predložio obranio je na vrlo zadovoljavajući način – objašnjava Beus Richembergh te dodaje kako je HRT u velikim financijskim problemima, pa Radmana čeka restrukturiranje, nekoliko zakonskih rokova koje treba uloviti – Statut HRT-a, Plan restrukturiranja, novi ugovor s Vladom.

– A to su ogromni poslovi i za to treba koncentriranost, smirenost, ozbiljnost i odlučnost i mislim da je većina članova to prepoznala kod njega – zaključio je on te pohvalio i njegova protukandidata v. d. glavnog ravnatelja Domagoja Novokmeta koji je uz njega bio najbolji kandidat. Smatra da je Novokmet već napravio puno posla koji su odlična priprema za Radmana kada preuzme vodstvo na HRT-u.

Odbor je predložio i Gorana Krmpotića i Viktora Gotovca za članove Nadzornog odbora. No, s obzirom na to da prema zakonu u NO-u uz jednog predstavnika s HRT-a, koji će biti izabran idući četvrtak, trebaju sjediti jedan ekonomist, jedan pravnik i dva medijska stručnjaka, a dva predložena kandidata dolaze iz redova ekonomista i pravnika, napravit će se novi javni poziv. Na njemu bi se trebala izabrati dva medijska stručnjaka, jer sada nije bilo moguće izabrati ni jednog iz jednostavnog razloga jer se ni jedan nije ni javio na prethodni natječaj.

>>Radman prepustio Slunjskom čelno mjesto Sense Consultinga

Komentara 9

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
17:30 25.10.2012.

Što se moje pretplate tiče, što su dobili dobili su.

Avatar R & I
R & I
17:45 25.10.2012.

Goran Radman se ponavlja kao stara papiga "Doktoramer", ja windows, ti windows, moj windows. Radman nikada nije imao neku vazniju funkciju u windowsa, vec neku malu managersku funkciju, kojoj se ne predaje nikakav znacaj osim u Hrvatskoj. Pa tko bi ostavio "miljunski iznos u dolarima", i presao na HTV-e.

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
09:38 26.10.2012.

Živjela Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije