Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredni izbori

Goran Habuš je sa 70 % glasova novi gradonačelnik Varaždina

habuš, varaždin (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
30.10.2011.
u 20:27

Mi smo, na žalost, od grada primjera, postali grad slučaj. Na nama je da pokažemo Varaždincima da nisu svi političari isti – rekao je Habuš.

Goran Habuš, kandidat Kukuriku koalicije, novi je gradonačelnik Varaždina. Njegovi su zamjenici Natalija Martinčević i Vjeran Radelić. Odlučili su tako danas Varaždinci u drugom krugu izvanrednih izbora, koji su raspisani nakon što je Ivan Čehok završio u istražnom zatvoru u Remetincu, iz kojeg je u srpnju podnio ostavku.

Varaždinci su u drugom krugu birali između Habuša i nezavisnog kandidata Zlatko Horvata, Čehokova zamjenika. Habuš je, prema prvim neslužbenim rezultatima, dobio 70,10 posto, a Horvat 27,90 posto  glasova Varaždinaca, kojih je na izbore izašlo 14.580, odnosno 35, 35 posto.

- Bio je slab odaziv, ali za drugi krug ipak je to dobar postotak. Ljudi su očito izgubili vjeru u politiku, kad se vidi što se sve događa i na državnoj razini, ali i na gradskoj. Mi smo, na žalost, od grada primjera, postali grad slučaj. Na nama je da pokažemo Varaždincima da nisu svi političari isti – rekao je Habuš.

Prvo što će učiniti kad preuzme dužnost, pogledat će stanje u gradskim financijama, vidjeti što će biti s ugovorima koji su pod istragom, napraviti proračun za iduću godinu te krenuti u realizaciju projekata koje su obećali. Napomenuo je i kako se izbori u Varaždinu poruka za skorašnje parlamentarne izbore, jer su Varaždinci prvi imali prilike izabrati između aktualne politike, odnosno sustava korupcije, i nečeg novog.

Horvat je čestitao svom protukandidatu, ali nije propustio reći da nisu izgubili od boljih, nego od jačih, aludirajući tako na stranačku vojsku koju je Habuš imao iza sebe. I on je razočaran odazivom birača.

- Ljudima je očito dosta kampanja, raznoraznih poruka i nadmetanja – rekao je Horvat. O novoj kandidaturi za godinu i pol još ne razmišlja, želi se najprije dobro odmoriti i posvetiti se dragim ljudima.

- Dobar dio svoga vijeka dao sam svome gradu. Bilo je lijepih i ružnih trenutaka. No, ne mislim se još pasivizirati, imam još energije – kazao je Horvat.

Komentara 131

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
08:32 31.10.2011.

biserbaba građani vž-a su samo pokazali kakvu su mogućnost izbora imali-i ništa više.

ST
steve
06:08 31.10.2011.

Skidate mi clanak kroz koji mozete saznati kako to rade drugi u svijetu kada uvode obavezo glasanje. Niste za drugo nego za drvani plug.

DU
Deleted user
08:03 31.10.2011.

Od 50 000 stanovništva 10 000 je izabralo kukurikana to je točno 70%!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije