Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova ekipa

Glavni urednik prvog programa Željko Rogošić Radmanov je kum

hrt (1)
Foto: HRT
1/7
19.04.2013.
u 11:50

Odabrani su i glavni urednici programa: HTV1 dodijeljen je Željku Rogošiću, HTV2 Maji Tokić, HTV3 Deanu Šoši, HTV4 Sanji Gvozdanović

– Počelo je slaganje nove prisavske hijerarhijske piramide. Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman za ravnatelja programa HRT-a postavio je Gorana Rotima, a Mariju Nemčić za ravnateljicu produkcije. Duško Zimonja ravnatelj je tehnologije, a Boris Sruk poslovanja. Odabrani su i glavni urednici programa pa je HTV1 dodijeljen Željku Rogošiću, HTV2 Maji Tokić, HTV3 Deanu Šoši, a HTV4 Sanji Gvozdanović.

Glavni je urednik Hrvatskog radija 1 Vladimir Kumbrija, HR2 preuzima Jadranka Rilović, a HR3 Rajka Rusan. Tamara Vudrag nastavlja uređivati Nove medije, a Daria Marjanović postavljena je za šeficu Glasa Hrvatske. Svi su imenovani na pet godina i funkcije preuzimaju u ponedjeljak.

Od dosadašnjih čelnika dio vrha nove hijerarhijske piramide nisu Biljana Romić i Domagoj Novokmet.

Pri imenovanjima Goran Radman nije u svakom slučaju poštovao rezultate glasovanja zaposlenika, čije je mišljenje savjetodavno te je u šest slučajeva odlučio mimo većinske volje zaposlenika. Tako je ravnateljstvo program HRT-a, umjesto Mariji Nemčić, za koju je glasovalo najviše zaposlenika, povjerio Goranu Rotimu, a od Rogošića više glasova dobili su i Miro Branković, Gordana Mrđen i Sandra Križanec.

– To što smo Goran Radman i ja kumovi, nije utjecalo na moje imenovanje – poručio je Rogošić.

>>Zaposlenici HRT-a podržali M. Nemčić za ravnateljicu Programa

>>Novinari HTV-a povlašteni su u odnosu na kolege s drugih TV

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije