Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno
Povratak na članak

Glavni haaški tužitelj Brammertz izgubio dokumente

Glavnog haaškog tužitelja, koji će danas pred Vijećem sigurnosti UN-a podnijeti izvješće o RH, u New Yorku ispituju zbog neshvatljivih propusta i nedosljednosti u radu

Komentari 45

KU
kumajela
10:58 06.12.2010.

Seronja.

VL
DE
dejavu
16:36 06.12.2010.

By by Brammertz .

VL
OB
-obrisani-
15:23 06.12.2010.

Sada samo da Haaški sud izgubi dokumente i za onu dugogodišnju zatvorsku kaznu za nevine vitezove, leptire i kameleone Gotovinu i Čermaka i biče ponovo pjevanja Thompsonovih pjesama usred Zagreba i slavlja sa crnim kapama..

VL
OB
-obrisani-
10:15 07.12.2010.

Kao prvo,Brammertz je namjerno opstruirao istragu o ubojstvu Haririja jer su neki putevi vodili do Mossada,a on je samo pijun u rukama Rothschilda i MI5 i radi ono što mu oni kažu.

VL
Avatar bucalo
bucalo
23:44 26.04.2011.

lako cemo mi za bramerca a kako cemo se rijesit nasih\" podvodaca i juda to ej problem a ne onaj on samo radi sto mu nasi\" daju u ruke

VL
OB
-obrisani-
08:39 06.12.2010.

Ovako. Čim vidim na naslovu ekskluzivno odma vidiš da je tekst pizdarija. A još i nepotpisan tekst. Rafik Hariri nije bio libijski premijer nego libanonski. A što se tiče tih dokumenata boli me ona stvar za njih. Ako to znači da nećemo u EU onda su to odlične vijesti. Jedino je žaosno što naši generali trunu u Hagu. VL=ŽUTA ŠTAMPA

VL
DU
Deleted user
07:57 06.12.2010.

Pa pogledajte samo fotografiju tog idiota pa da zaključite o kakvom se kretenčini radi. Mrš!

VL
Avatar vh1
vh1
08:04 06.12.2010.

Neshvatljivo je kako je HDZ mogao izručiti naše generale ovom smotanom liku.

VL
VO
virko_om
08:07 06.12.2010.

zna ? , Brammertz, to mu reče veleizdajnik, krivotvoritrlj, krivokletnik , petokolonaš, komunistički sin, koji još hoda po chetničko- muslimanskim skupovima i optužuje Hrvatsku za agresiju, a on dobro zna da je agresor Srbija sa snagama tzv, JNA kojima je bio načelu i za to prima mirovinu, zašto se čuditi onda kada i dalje L.A.J.E.

VL
CR
crocro
08:10 06.12.2010.

Skandalozno i sramotno. Taj je u mirnodobskim uvjetima izgubio dokumente prektički u fotelji. A od Hrvatske traži nešto nepostojeće iz doba teškog rata i obrane Hrvatske. Da bi bio vjerodostojan, neka gospodin pronađe prvo svoje dokumente koje je izgubio. Sada je potpuno nevjerodostojan i za njega je bolje da sam podnese ostavku zbog aljkavosti i nesposobnosti. Ili neka to učini njegov pretpostavljeni.

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
08:31 06.12.2010.

No, i što bi sada to trebalo značiti, da će RH čekati za ocjenu novog tužitelja - to je još godinu dana :) Je li tako ili se varam ? :)

VL
OB
-obrisani-
08:48 06.12.2010.

Kakav kvalitet ima osoba Brammertz - Kvaliet jednog prevaranta.lazova,krivotvorca,potkupljenog jadnika koji je na vrhu Haskog suda di se odmah normalan i posten covijek pitati-Kad je on takav kavi su oni ispod njega a kakvi su oni iznad njega koji su ga stavili na tu poziciju. Ovaj svijet je spao na totalnu nulu 0000000000000 Samo kriminalci vladaju

VL
SN
snovak45
08:58 06.12.2010.

A zašto bi bilo nevjerojatno da Brammertz \"gubi\" jedne dokumente, a drugima \"hrabro\" predbacuje da su zagubili neke druge ? Pa on je samo kotačić koji izvršava zadaće po nalogu velikih i pri tom masno osobno zarađuje i od jedne,e, i od druge i od treće strane. Što je tu novo ili čudno nakon knjige F. Hartmann u kojoj lijepo piše kako su velike sile nakon istrage, uhićenja, transferiranja u Haag te podizanja optužnice protiv balkanskog krvnika Miloševića, otvoreno tražile BRISANJE nekoliko točaka optužnice !?

VL
IS
istima
12:03 06.12.2010.

Svak u poslu ima svoj stil \'igre\'......... Ovaj se očito specijalizirao za IGRE sa dokumentima......

VL
14
14words
09:21 06.12.2010.

Gdje su te EU ,UN i druge međunarodne institucije bile devedesetih dok su nas klali što su napravili osim što su nam nabili embargo na naoružavanje i ostavili nas goloruke protiv četrvrte vojne sile u europi. Gdje su bili tajj Carl Bilt,Yakashi,Albraight i slični birokratski štakori koji su žderali po Beogradu skupa sa Miloševićem dok su se događali Vukovar,Škabrnja,Srebrenica i druga stratišta.

VL
OB
-obrisani-
09:27 06.12.2010.

Glavni haaški tužitelj Brammertz izgubio dokumente pa sada postoji opravdana domoljubna nada da kada Gotovina i Čermak dobiju svoju dugogodišnju kaznu, da če se dokumenti o presudi izgubiti i dečki če fino nazad na Balkan među svoje..

VL
SN
snovak45
09:29 06.12.2010.

14words Gdje su bili ? Sjedili su doma u fotelji i gledali koliko im još mjeseci nedostaje prije nego njihov balkanski policajac Srbija dovrši posao koji im oboma treba. Dali su Srbiji zeleno svjetlo i rekli \"dajte to završite brzo\"" - eto to su učinili i to su očekivali. Ali su popušili.

VL
14
14words
09:38 06.12.2010.

Znam ja to snovak,samo bi trebalo podsjetiti ovu našu stoku sitnog zuba od naroda.

VL
OK
okus
09:39 06.12.2010.

A da i sebe malo izgubi u nepoznato....i bespovratno.........

VL
SA
Savjest
10:36 06.12.2010.

Ban Ki-moon je gol “Zamjera mu se (g. Brammertzu) što nije naredio istragu o mobilnoj telefonskoj komunikaciji osumnjičenih nakon bombaškog napada u kojem je stradao Hariri, a cijela priča došla je i do europskih vlada i Bijele kuće, no svii šute i čekaju da se prvi očituje glavni tajnik Ujedinjenih naroda koji je nadređen glavnom haaškom tužitelju.” O tom slučaju se već nešto pisalo pa se sada može postaviti pitanje zašto je tajnik UN postavio baš g. Brammertza za haaškog tužitelja. Spekulativni odgovor mogao bi biti a) da za taj slučaj nije znao, b) da su postojali politički interesi da se baš g. Brammertza imenuje kao nasljednika gđe Carle Del Ponte. No za Hrvatsku je daleko zanimljivije objasniti zbog čega je Raspravno vijeće Haaškog suda 26. srpnja ove godine odbilo Bramerčev zahtjev da se Hrvatskoj naloži da nađe topničke dnevnike: “Napominjući da je Raspravno vijeće u predmetu Gotovina, Čermak i Markač 26. srpnja 2010., odbilo naložiti Hrvatskoj da preda tražene dokumente zbog neizvjesnosti oko toga gdje bi se mogli nalaziti, Brammertz u izvješću kaže kako je Raspravno vijeće istodobno ukazalo na obvezu Hrvatske da surađuje s tužiteljstvom vezano uz te dokumente.” (iz Izvješća g. Brammertza). Za svakog, tko prati ovu trakavicu, jasno je da je Raspravno vijeće time g. Brammertzu jasno dalo do znanja da je njegov zahtjev neutemeljen, ne zbog Hrvatske, već zbog njegova totalno nestručnog (ili možda isključivo političkog) pristupa dokazivanju stanja oštećenja Knina koje nitko razuman ne može dokazivati stanjem arhivskih spisa u koje spadaju i topnički dnevnici, već isključivo utvrđivanjem na terenu. No, kako je Haaški sud politički sud, koji isto tako ovisi o Ban Ki-moonu, kako se ne bi njemu zamjerio, Sud je vrlo uglađeno stavio do znanja Hrvatskoj da mora i dalje po tom pitanju surađivati s g. Brammertzom, što je značilo da se njemu ostavlja mogućnost časnog izlaza time što bi sam odustao od traženja topničkih dnevnika. No, on tu jasnu poruku nije razumio. Zbog toga bi Republika Hrvatska i njezini pravnici, među kojima je i Predsjednik Republike trebali predložiti da se topnički dnevnici kao zagubljeni dokumenti obnove (rekonstruiraju) kao što se normalno radi u u pravnim i sudskim postupcima. Jasno je da bi rekonstrukcija trebala poći od izjava svjedoka, kojih ima više nego dovoljno, te vještačenja stupnja rušenja Knina. Nažalost i Premijerka i Predsjednik igraju se “Muje pored plota” , ona ,obećavajući da će se dnevnici i li naći ili da će se utvrditi kod koga su završili, a on da i dalje treba raditi na njihovu traženju.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.