Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaptol

Glas Koncila: HDZ i SDP vode komunisti, osnujmo novu stranku!

ivan miklenić
11.08.2010.
u 13:17

Miklenić tvrdi da bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikad nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas.

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić poziva hrvatske građane da se "masovno uključe u ovog časa možda malu stranku i dadu svoj doprinos da na budućim izborima pobijede državotvorne stranke i političari". Osim što taj njegov stav izravno odražava antipatije prema vodećima HDZ-u i SDP-u te njihovim političkim trabantima, Miklenić cijeli politički establišment proglašava, praktički, antidržavotvornim. Dakle i - antihrvatskim.

On u svome najnovijem komentaru, zapravo, odgovara na pitanje zašto u današnjoj Hrvatskoj nije bolje, tvrdeći da državu od samih njezinih početaka do danas, što javno što tajno, kontroliraju i vode bivši komunisti.

– I prvi hrvatski predsjednik bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili hrvatskim nacionalistima i separatistima – piše Miklenić.

Tvrdi da bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali "poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moći i vladanja, pa su stvarno preuzeli kontrolu nad hrvatskom državom".

– Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općeg dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama... – piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući da je "Sanaderov iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

Miklenić dodaje da su "velikogospojinska okupljanja u marijanskim svetištima povlaštena prilika da se moli na veliku nakanu da Hrvatska na svim razinama dobije vodstvo kojem će na prvom mjestu biti stvarna briga za napredak i boljitak svakog čovjeka i čitave hrvatske nacije".

Ključne riječi

Komentara 828

US
U srcu
14:58 11.08.2010.

marsijanac a što je tu sporno jedan od presjednika hsp-a bipo je i židov josip frank pošto si ti rasista i fašista neznači da je hrvatska desnica zaluđena kao ti

BP
bpz
14:59 11.08.2010.

Svaka čast mons. Ivanu Mikleniću. On je na tragu jedne velike istine u svezi hrvatske političke scene. Ja na to već duže vrijeme nastojim ukazati, a ima i drugi komentatora koji potpisuju sve ono što je glavni urednik Glasa Koncile napisao. Tamo 2000-te godine kada je SDP došla na vlast, počelo se govoriti o Drugoj Hrvatskoj. No, brzo se uvidjelo da nema ništa ni od lijeve, kao ni od prijašnje autokratske desne opcije. San o Drugoj Hrvatskoj nije bilo moguće tada dosanjati! Poslije na vlast je došla jedna nova autokratska, neartikulirana politika, predvođena sa Sanaderom. Pa sada nakon nešto više od godinu dana vladavine ove \"reformirane\" HDZ-ove vlade, koja spas vidi (ili mora vidjeti) samo u reformama (koje reforme u biti nisu ni reforme, nego su samo „šminkanja“), dok sa druge strane SDP i partneri spontano odbijaju i pomisao da ponovno i odmah preuzmu vlast, jasno je da Hrvatskoj pomoći nema ni od desnih, ni od lijevih! Poseban uteg u toj cijeloj priči čine naši predsjednici. Kako je naš politički analitičar Gjenero odmah nakon izbora zapazio da je za našeg običnog birača dovoljno bilo to, što je “Josipović ostavio dojam pristojnog kandidata koji jamči sigurnost i stabilnost sustava“. Jjasno je da ta sigurnost i stabilnost sustava tada ništa drugo nije značilo, ali ni sada ne znači, nego što smo dobili boljeg Mesića od samog Mesića! Josipović je odmah nakon prvog kruga izbora u svom intervjuu, oduševljeno izjavio, da su: “Mesić i njegovi savjetnici prepoznali njegov program“, ali nije rekao da je riječ bila o Lončaru i njemu sličnima(!), što je sada potpuno očigledno. Također i ondašnja (pa i sadašnja) potpora stranaka HNS-a, IDS-a i SDSS-a, pa i HSLS-a, kao i krajnje nezainteresiranost HDZ-a u vezi tih događanja, ukazivala i ukauzuje na to! Prema tome, izgleda da je mons. Ivan Miklenić zaista u pravu. Pa je veliko pitanje sada: što uraditi?

TE
Texan
14:32 11.08.2010.

Mislim da bi jedino ispravno bilo da se svi stariji na cijelom Balkanu od 20 godina odmah sad ubiju. Trujete konstantno sa svih strana. J.... vas partizani, ustase, yugoslavija, tito, komunisti, hdz, sdp..... Do kad cete zivjet u proslosti? Neki je tupan i Turke uspio spomenut. Debilana ziva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije