Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIMSKI DANI

Gladijatori i legionari privukli Vinkovčane

Rimski dani
Foto: Branimir Bradarić
1/6
02.06.2018.
u 21:04

Rimski dani su primjer manifestacije koja predstavlja izvrstan prikaz povijesti i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, način života, vjerovanja...

Gladijatori, prikaz formacija legionara, prikaz povijesnih igara, razne radionice za djecu, igre žonglera s vatrom, izrada rimskog nakita i slično već drugi dan privlači veliki broj Vinkovčana. Naime, u Vinkovcima se održavaju VI. Rimski dani koje i ove godine organiziraju Turistička zajednica Grada Vinkovaca i Grad Vinkovci.

Rimski dani su primjer manifestacije koja predstavlja izvrstan prikaz povijesti i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, način života, vjerovanja... Vinkovci su imali značajnu ulogu u povijesti kao grad u kojem su rođeni Valentinijan I. (364.-375.) i Valens (364.-378.), braća i jedini rimski carevi rođeni na području današnje Hrvatske. U sklopu Rimskih dana se održava i 1. Festival craft piva "Beeram domaće".

Osim prikaza borbe Barbara i Rimljana, radionica, rimskih igara, igrokaza na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimskog sajma, kovačnice, održat će se koncerti Hladnog piva i Belfast Fooda.

Rimski dani
1/13

Komentara 3

RO
robertbruckner
09:25 03.06.2018.

hehe vi ste Korak iza musljimonskih tertoristi koji zdonja hodaju po europi sa sekirama i macetima i kolju krscane.

DU
Deleted user
09:51 03.06.2018.

Na slici je zorno prikazano oružje kojom je pobjeđena nekad 4.ta armija svijeta

Avatar arba_arba
arba_arba
21:14 02.06.2018.

Legioneri su na pragu Hrvatske uvijek dobro dosli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije