Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobunjenici likuju

Gadafijev sin Saadi ne napušta Libiju nego je spreman predati se

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
31.08.2011.
u 07:45

Gadafi je navodno utočište pronašao u Sirteu ili Bani Walidu, gradu kroz koji je njegova obitelj prošla na putu u Alžir

Saadi Gadafi, treći sin Muammara Gadafija, spreman je predati se pobunjenicima, potvrdio je za Al Jazeeru visokopozicionirani član Nacionalnog prijelaznog vijeća. Abdelhakim Belhaj, pobunjenički vojni zapovjednik u Tripoliju, kazao je kako ga je Saddi Gadafi nazvao i pitao može li im se predati. Prema Belhajevim riječima pobunjenici znaju gdje se nalaze neki od Gadafijevih visokopozicioniranih suradnika, a informacije o Gadafijevom trenutnom prebivalištu još uvijek nisu potvrđene.

- Gadafi je u bijegu, i prilično smo sigurni da znamo gdje se nalazi - objasnio je Ali Tarhouni, ministar u Nacionalnom prijelaznom vijeću te dodao kako nitko ne sumnja u njegovo skorašnje uhićenje. Prema nekim informacijama Gadafi je utočište navodno pronašao u gradu Sirte, ili u nekim od preostalih gradova kojima još uvijek vlada njegov režim kao što su Bani Walid, inače grad kroz koji su članovi Gadafijeve obitelji prošli bježeći u Alžir, ili Sabha.

Inače, Saddi Gadafi navodno se želi predati zato što nema namjeru napustiti Libiju nego želi pregovarati s Nacionalnim prijelaznim vijećem oko svoje predaje. Njegov čin, navodno bi mogli slijediti i visokopozicionirani članovi Gadafijeve vlade, pa tako i sam premijer. - Oni koji se predaju biti će pravedno suđeni prema pravilima međunarodnog prava, a odluči li se, iako sumnjam u to, i sam Muammar Gadafi predati i prema njemu ćemo se pravedno ponijeti - naglasio je Belhaj.

Komentara 24

IR
irani
09:33 31.08.2011.

- Gadafi je u bijegu, i prilično smo sigurni da znamo gdje se nalazi - = Ova izjava je daleko inteligentnija nego sve blesave \"pouzdane informacije\" itd koje se mijenjaju non-stop. Ja nikada necu prihvatiti onu istocnjacku filozofiju po kojojkojoj se sve uvijek definitivno zna, dok se ne pokaza kako se, ustvari, nista nezna. No, tada se vec sigurno zna nesto drugo i tako u krug. Srbija je uvijek prednjacila u senzacionalnim ekskluzivnim istinama na ovom podrucju, a da ne govorimo o bliskoistocnim zemljama gdje istina uglavnom ne postoji kao takva, jer se sve svodi na \"informacije\" iz \"pouzdanih\" izvora koje su pristupacne \"odabranima\". Naravno, \"odabrani\" onda prosvjecuju mase koje se hrane novim velikim istinama a pojma nemaju sto se desava u vlastitom dvoristu. Na ovom forumu svakodnevno vidjamo zrtve ovakvog pristupa, jadnike koji iz nekih svojih \"nezavisnih\" izvora upijaju serviranu propagandu i onda dosadjuju svima ponavljanjem gluposti do besvijesti. Iz tog razloga nikada nemoze biti diskusije, razgovora, razmjene misljenja, ideja... Zatucani se nemogu nositi sa stvarnoscu, jer cijeli zivot zive u alternativnoj \"stvarnosti\" koja postoji samo za njih.

OB
-obrisani-
09:34 31.08.2011.

ostala njegova braca kidnuli su i dali petama vjetra-naravnos a milijardama$ koje su ukrali

Avatar dovidovic
dovidovic
09:00 31.08.2011.

\"Saddi Gadafi navodno se želi predati zato što nema namjeru napustiti Libiju nego želi pregovarati s Nacionalnim prijelaznim vijećem oko svoje predaje.\" Dubokoumno novinarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije