Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokopan u tajnosti

Zakleli su se na Kur'an da neće otkriti gdje je Gadafijev grob

Gadafijevo tijelo izloženo  u hladnjači
Reuters/PIXSELL
25.10.2011.
u 09:34

NPV ne želi da Gadafijev grob postane svetište pa su tako od svjedoka tražili da se zakunu na Kur'an kako neće odati lokaciju

Svrgnuti i ubijeni libijski vođa Moamar al-Gadafi i njegov sin Mo'tassim pokopani su jutros oko 5 sati po lokalnom vremenu na tajnoj pustinjskoj lokaciji, potvrdilo je Nacionalno prijelazno vijeće.

– Gadafi i njegov sin pokopani su u zoru na tajnoj lokaciji sa svim pripadajućim počastima – kazao je jedan od vladinih dužnosnika, javlja Reuters.

Vojni dužnosnik iz Misrate, gdje su tijela danima bila izložena u hladnjači nedaleko od tržnice, također je potvrdio pokop.

Dužnosnici NPV-a objasnili su kako su članovi Gadafijeva plemena zatražili njegovo tijelo, ali nije postignut nikakav dogovor.

Tijelo je iz hladnjače u Misrati, u kojoj je bilo izloženo od petka, odvezeno još jučer navečer, a čuvari skladišta u kojemu se nalazi hladnjača potvrdili su da je njihov posao gotov te kako tijela više nema. Nisu bili sigurni je li odvezeno na pokop ili ne.

Pokopom će se okončati zavrzlama i pitanja o njegovoj smrti, izlaganju tijela i uopće sposobnosti vladajućih da upravljaju zemljom.

Kako je pokop bio tajan, nove libijske vlasti nadaju se da se Gadafijev grob neće pretvoriti u svetište, a za to su se, prenose svjetski mediji, pobrinuli tako što su od četvorice svjedoka pokopa tražili da se zakunu na Kur'an kako nikada neće otkriti lokaciju groba.

Ključne riječi

Komentara 445

PA
papalina
11:27 25.10.2011.

Ove bolesnike koji snimaju leš mobitelima treba zatući po kratkom postupku.

OB
-obrisani-
12:41 25.10.2011.

alesandra - točno

IC
ice12
01:42 26.10.2011.

crninadjele, valjas gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije