Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosor dobila rivala

Frontu protiv Kosor čine Milinović, Milošević, a i Karamarko

\'04.12.2011., Trg zrtava fasizma bb, Zagreb - Celnici HDZ-a cekaju izborne rezultate u Domu Hrvatskog drustva likovnih umjetnika. Darko Milinovic. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
09.01.2012.
u 19:02

HDZ se mora demokratizirati i "izići iz ljušture", smatra Karamarko, koji će konačnu odluku o kandidaturu donijeti kroz desetak dana.

To što aktualno vodstvo HDZ-a još uvijek nije sazvalo Predsjedništvo stranke na kojemu bi trebali biti raspisani unutarstranački izbori, ne znači da kandidati za predsjednika HDZ-a čekaju i ne lobiraju među članstvom. Naprotiv, lobiranja i “raspitivanja” već su žestoko krenula po županijskim i gradskim ograncima HDZ-a. Jadranka Kosor i Darko Milinović sigurni su kandidati, a Domagoj Ivan Milošević, doznaje se, u idućih dan ili dva odlučit će ide li do kraja, kandidature. U Saboru RH sastalo se i uže vodstvo HDZ-a, no, kažu, razgovarano je tek o referendumu i izborima za EU zastupnike. Na sastanku nisu bili Milinović i Milošević.

Pobjednička sinergija

Anketa, u kojoj je javnost odgovorila da bi najradije u borbi za vrh HDZ-a vidjeli J. Kosor i D. Miloševića, pokazala je i da bi sinergija Milošević-Milinović bila pobjednička. No, kako kažu izvori, Milošević još nema dogovor o sinergiji s protivnicima J. Kosor, ali tu mogućnost “ne treba isključiti”. Prema kuloarima Milošević smatra kako HDZ treba promjenu vrha, koji HDZ vodi na zastarjeli način. Članstvo treba znati da je ovdje riječ o izboru lidera koji če se može ravnopravno boriti za premijera RH. Ostane li J. Kosor, šanse su male, kao i pobijedi li D. Milinović, kojega smatraju dijelom stare garniture. No, dođe li do sinergije Milinovića i Miloševića, mogli bi si međusobno “zakrpati rupe”. Miloševiću ovdje manjka uporište, iskustvo, Milinoviću suvremeni “brend”.

Frontu protiv "okoštalog" vrha očito se pridružuje i Tomislav Karamarko. On kaže da HDZ treba "izići iz ljušture", na izborima će biti više kandidata i stranka mora stremiti ka modernoj europskoj, narodnjačkoj i demokrščanskoj. Hoće li se i on kandidirati za funkciju predsjednika, ili neku drugu, decidirano će reći kroz desetak dana.

- Bez obzira kandidirao se ili ne, stranka se mora demokratizirati, kandidati će se pojaviti "iz baze", a neće ih postavljati iz središnjice...ja sam za princip "jedan član, jedan glas", jer ne demokratizira li se stranka iznutra, ne može takva biti niti prema van - kaže Karamarko.

Članstvo za promjene

Potencijalni novi šefovi jedna su od omiljenih tema članstva, a J. Kosor većina daje najmanje šanse jer smatraju da netko tko je glatko izgubio nema povjerenje članstva. Ono, pak, nije oduševljeno ni Milinovićem ni Miloševićem.

– Svakome nešto fali, kažu na terenu. – Dado je dobar, ali je grez, a Milošević bi bio dobar izbor. Mlad je, europski orijentiran, obrazovan, no tek je došao u HDZ. – Protukandidatima je plus što članstvo želi promjene, pa imaju veće šanse od J. Kosor – kaže šef jednog županijskog odbora HDZ-a s “juga”.

Komentara 109

OB
-obrisani-
20:43 09.01.2012.

U stranki koja nije smila ni preci prag noktaju se za MOC Brizni Hrvati s takvim politicarima.

GA
Gen.an
22:28 09.01.2012.

Svi dobro znamo da je Karamarko Karageorge Mesicev covjek a u stranci je 5 tjedana . Ne- Karamarko.

SA
saniboj
19:58 09.01.2012.

Inace tu se radi o jednom divnom covjeku. hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije