Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lens

Francuska: muslimani simbolično štitili crkvu za vrijeme polnoćke

crkva
Foto: Ilustracija:Reuters/Pixsell
25.12.2015.
u 19:51

Tu inicijativu organiziranu u crkvi u Lensu pokrenula je je Unija muslimanskih građana Pas-de-Calaisa s ciljem "dati drugu sliku o muslimanima".

Desetak muslimana došlo je navečer do jedne crkve na sjeveru Francuske kako bi simbolično zaštitili vjernike tijekom polnoćke, što je predsjednik Federacije muslimanskih udruga te regije ocijenio "snažnom gestom". 

"Potpuno je normalno da muslimani poštuju druge vjere i ta snažna gesta pokazuje da muslimani stoje uz naše sugrađane nakon atentata u Parizu", rekao je Abdelkader Ausedž.

Tu inicijativu organiziranu u crkvi u Lensu pokrenula je je Unija muslimanskih građana Pas-de-Calaisa s ciljem "dati drugu sliku o muslimanima".

"Željeli smo da se to učini posebno u ovom razdoblju kad se na muslimane upire prstom. Evo, ovo je pravi islam, on nema ništa zajedničko s onim tim luđacima", naglasio je.

Nakon atentata 13. studenoga u Parizu, najgorih ikad počinjenih u Francuskoj, sa 130 mrtvih, božićna događanja u toj zemlji ove su godine pod snažnim nadzorom zbog straha od novog džihadističkog napada. 

>> Zbog školske zadaće na temu islama zatvorili sve škole u okrugu 

>> Stidljive zaruke ili ipak samo izvanbračna zajednica?

Komentara 11

JA
jasno
20:15 25.12.2015.

to mu dodje kao kad bi nekoliko krscana izisli iz svojih doimova i otisli do dzamija da cuvaju muslimane zbog francuskih genocida nad africko muslimanskih naroda...a o ubijanju djece u palestini od strane okupatora ne bi bilo lose.....isto tako je je kako kada majke u crnom u beogbradu kazu srebrenica je genocid

ZI
zimerman
08:34 26.12.2015.

Europe Evo ti budcnosti

HR
hromcan
08:55 26.12.2015.

To je samo mali postotak muslimana koji su se impletirali u EU dok velikaaaaa većina misli potpuno drugaćije ali EU je sama kriva što ih je toliko prigrlila.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije