Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažna poruka

Francuska i Engleska povlače veleposlanike iz Izraela?

'Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem August 29, 2010. AFP PHOTO/BAZ RATNER-POOL'
AFP/PIXSELL
03.12.2012.
u 12:10

Jača međunarodni pritisak na Izrael nakon što su objavili planove gradnje novih naselja na strateški osjetljivom području u blizini istočnog Jeruzalema.

Jača međunarodni pritisak na Izrael nakon što su objavili planove gradnje novih naselja na strateški osjetljivom području u blizini istočnog Jeruzalema, piše RT.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon to je nazvao "fatalnim udarcem" za rješenje o dvije države, dok bi Velika Britanija i Francuska mogle povući svoje veleposlanike iz Izraela.

Najave su stigle nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio izgradnju tisuća novih kuća u židovskim naseljima, što je protumačeno kao odmazda za priznanje Palestine kao države nečlanice UN-a.

Palestince odvajaju od Zapadne obale

Novo naselje moglo bi potpuno odvojiti Palestince iz istočnog Jeruzalema od Zapadne obale, upozorio je Ban Ki-moon. – To će biti gotovo fatalni udarac posljednoj mogućnosti dogovora o mirnom rješenju sukoba između dviju država – rekao je glavni tajnik UN-a.

– Ovaj put neće biti izrečena samo osuda nego će uslijediti prava akcija protiv Izraela – kazao je viši europski diplomat za novine Haaretz. Diplomati su natuknuli da London i Pariz koordiniraju svoje poteze protiv Izraela te da raspravljaju o povlačenju svojih veleposlanika na konzultacije. Očekuje se da bi ta akcija mogla uslijediti tijekom nekoliko sljedećih dana.

Povlačenje veleposlanika snažna je diplomatska poruka koju London i Pariz nikada prije nisu povukli protiv Izraela.

>>Izrael na području Palestine gradi 3000 domova za svoje naseljenike

Komentara 49

UM
umpahpah
15:36 04.12.2012.

Poluproizvodu od covjeka...(pravi alfaman) Tjerali smo vas xy puta iz europe, nije vam dosta? Ne razumijes da vas europljani ne zele na svome tlu? Ist stvar i sa vasom bracom muslimanima

ZE
zeljkonl1
12:59 03.12.2012.

A sto ne bi gradili?Imaju podrsku civilizovanog i demokratskog sveta,izmedju ostalog i Hrvatske...Uzeli im i 90 miliona eurica za neplacenu struju...Tako i treba.Tako rade pravne drzave....Jedino jos necivilizovani Srbi glasali za njih.....A Hrvati ne smeju ni pisnuti...Valjda im Tatica tankih zivaca pa nece svadju u kuci...hehehe....

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:36 04.12.2012.

Neka se Židovi onda vrate u Europu i S. Afriku, Muslimani iz Europe neka se vrate u svoje zemlje, Turci neka vrate istambul, Rusi Kalingrad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije