Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prkose UN-u

Izrael na području Palestine gradi 3000 domova za svoje naseljenike

izraelska zastava
Reuters/PIXSELL
30.11.2012.
u 21:01

Ova je odluka došla nakon što je Opća skupština UN-a glasovala za podizanje statusa Palestinaca na "promatračku državu", a čemu se Izrael protivio

Izrael je odlučio izgraditi 3.000 novih domova za svoje naseljenike u Jeruzalemu i na okupiranoj Zapadnoj obali, piše portal Ynet news.

Ova je odluka došla nakon što je Opća skupština UN-a glasovala za podizanje statusa Palestinaca na \"promatračku državu\", a čemu se Izrael protivio. Odluku o izgradnji novih domova donjelo je devet ministara izraelske vlade, a koji su izvijestili kako je ovo u skladu sa strateškim interesima njihove države.

Glasnogovornik palestinskog predsjednika  Mahmouda Abbasa kazao je kako ova odluka šamar u lice cijelom svijetu koji je glasovao u korist palestinske države. Kazao je kako je odluka nezakonita te da će zbog toga Izrael biti još izoliraniji.

>> Palestina dobila status promatrača u UN, Hrvatska suzdržana

Ključne riječi

Komentara 9

CJ
car je gol
23:21 30.11.2012.

Nemojte me krivo shvatiti ali dokle će novac krojiti pravdu. Vrlo često slušamo u 2.sv. stradalo ih je 6 mil. Na žalost je ali stradalo je u istome ratu i 20 mil. Rusa i gotovo 2mil. pripadnika bivše nam Države a o njima nitko ni spomena! I mi smo jedva dočekali svoju državu i za neke smo bili teroristi. Sve ovisi o kutu gledanja. Dobrodošli Palestinci !

OB
-obrisani-
21:31 30.11.2012.

Novi svjetski poredak...

K1
k1milica
08:33 01.12.2012.

priznanje palestine usporava proces mira na bliskom istoku, dok ga ova izgradnja strasno ubrzava...sve frca od mira......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije