Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika materijalna šteta

FOTO Započelo izvlačenje vlaka kod Rijeke: Nakon sudara iskočio je iz tračnica

Rijeka: Počelo je  izvlačenje vlaka nakon jučerašnje nesreće
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Večernji.hr
12.12.2023.
u 12:25

Do teške željezničke nesreće došlo je jučer na tračnicama između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko od Rijeke nakon što teretni vlak tvrtke Rail Cargo Carrier – Croatia nije stao u Meji te se sudario s pružnim vozilom TMD HŽ Infrastrukture

U tijeku je izvlačenje vlaka nakon jučerašnje nesreće, piše 24sata. Do teške željezničke nesrećdošlo je jučer nešto prije 9 sati na tračnicama između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko od Rijeke. Teretni se vlak tvrtke Rail Cargo Carrier – Croatia sudario s pružnim vozilom TMD HŽ Infrastrukture. Vlak je imao 19 vagona punih kukuruza te se kretao iz Mađarske prema Rijeci, a nakon sudara iskočio je iz tračnica te se kukuruz prosuo po podu. 

– To se sve događalo u nekoliko sekundi, možda koja minuta. Nakon što teretni vlak nije stao u Meji, tamošnja prometnica vlakova odmah je kontaktirala kolege u Škrljevu odakle je dolazilo TMD vozilo. Oni, da bi zaustavili jureći vlak, prvo su morali tražiti dopuštenje za isključivanje napona, a onda u toj brzini, ponavljam, u maksimalno nekoliko minuta, uspjeli su obavijestiti strojovođu TMD-a da mu ususret dolazi teretnjak te da doslovno iskoči i spasi živu glavu – ispričao je za 24 sata Mario Grbešić, predsjednik Sindikata prometnika vlakova RH. 

GALERIJA Izvlačenje vlaka nakon jučerašnje nesreće kod Rijeke

Rijeka: Počelo je  izvlačenje vlaka nakon jučerašnje nesreće
1/20

Materijalna šteta zbog željezničke nesreće kod Rijeke je velika, a srećom nitko nije stradao. Agencija za istraživanje nesreća u željezničkom, cestovnom, zračnom i pomorskom prometu provodi istragu, kao i DORH i policija, pa bi se uskoro trebao znati točan uzrok nesreće. Očekuje se da će očevid biti završen u srijedu. "Nakon istrage znat ćemo što se tu dogodilo, ali po prvim naznakama, došlo je do otkazivanja kočnica", rekao je ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Po riječima ravnateljice Agencije Alane Vukić, očevid je prekinut u ponedjeljak oko 17 sati zbog mraka, a nastavljen je jutros oko osam sati, trajat će do noći te će sutra ujutro biti nastavljen. Istražitelji željezničkih nesreća izašli su na teren radi očevida nakon naleta teretnog vlaka na pružno vozilo u ponedjeljak ujutro kod Rijeke. Nakon što se prikupe svi relevantni podaci i napravi analiza, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava te će se odlučiti o pokretanju istrage. Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Drama kod Rijeke: 'Javili su strojovođi da iskače i spašava živu glavu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije