Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI DILJEM ZEMLJE

FOTO/VIDEO Na noge se digli i španjolski farmeri: Traktorima blokirali autoceste i palili blokade

Prosvjedi farmera u Španjolskoj
Foto: reuters
1/11
06.02.2024.
u 17:57

Proteklih dana u nekim su državama, poput Francuske i Belgije, prosvjedi eskalirali u sukobe s policijom. Zasad nema zabilježenih incidenata u Španjolskoj, no veliki prosvjed planiran je u Madridu tijekom mjeseca

Španjolski seljaci blokirali su ovog utorka prometnice na nekoliko važnijih autocesta, nakon niza prosvjeda farmera koji su izbili diljem cijele Europe zbog visokih troškova života. Seljaci su tako postavili barikade koje su zapalili, a u zastoju je bilo najmanje 14 autocesta.

Proteklih dana u nekim su državama, poput Francuske i Belgije, prosvjedi eskalirali u sukobe s policijom. Zasad nema zabilježenih incidenata u Španjolskoj, no veliki prosvjed planiran je u Madridu tijekom mjeseca.

Brojni farmeri u Španjolskoj također su krenuli u konvoju traktora u više područja, uključujući i na sjeveroistoku regije Katalonija, na jugu Andaluzije te u Ekstramaduri na zapadu. Kao i ostali, i ovi farmeri sličnih su zahtjeva, smatrajući kako im visoke cijene goriva i poslovanja uništavaju biznis. 

- Troškovi proizvodnje brašna su jako veliki. Moraš plaćati gnojivo, pesticide, gorivo - to nas ubija. Moramo plaćati visoke cijene, a za to dobivamo malo - objasnio je farmer Esteban. 

Prosvjedi farmera u Španjolskoj
1/11

- Moramo proći kroz puno kontrola, puno je sanitarnih regulacija koje proizvodi van EU ne moraju prolaziti. Samo želimo budućnost za poljoprivredu i mi je sada ne vidimo - objasnila je Estrella Perez. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 10

JA
Jania
19:39 06.02.2024.

Ovo bi trebale biti udarne vijesti u svim medijima,,ali vladajuće elite ne daju da se u pitanje dovode njihovi narativi o zelenoj tranziciji. Potpora seljacima!

MA
Maestro88
18:55 06.02.2024.

Sve ono što su prije dvije godine predviljali Rusiji nakon pokretanja rata u Ukrajini sve se to sada dogadja u EU državama. Pad Vlada, masovni prosvjedi, gubitak radnih mjesta, rast cijena a pad plaća. Čitava Zapadna Europa je na nogama i u prosvjedima. Dok toga u Rusiji nema. Nikad manja nezaposlenost. U Bjelorusiji je 1,5%. Tjeranjem ruskih milijardera iz EU u Rusiju Zapad je učinio veliku uslugu ruskom gospodarstvu. Sada svi oni ulažu silne milijarde u Rusiju. Nema grada u Rusiji od najmanjeg do najvećeg da nije pun kranova i građevinskih strojeva.

Avatar LoveBaby21
LoveBaby21
08:32 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije