Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena vremena

Prometni kaos u Zagrebu, gužva na obilaznici, ograničenja na cestama diljem zemlje



Zagreb: Velika prometna gužva i zastoj tramvaja u Savskoj ulici
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
16.04.2024.
u 17:02

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u unutrašnjosti zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali

Promjena vremena ulovila je brojne sudionike prometa nespremne, čemu svjedoče prizori iz Zagreba gdje je u Savskoj ulici došlo do velikog zastoja tramvaja. Na stranicama ZET-a nema više informacija o događaju, no navode da zbog jakih udara vjetra ne vozi žičara, te da autobusna linija 238 privremeno ne prometuje Vinogorskom ulicom i Ulicom Rebro zbog intervencije na vodopskrbnom sustavu u Ulici Miljenka Stančića.

Prema informacijama Hrvatskog autokluba, na zagrebačkoj obilaznici A3 između čvorova Zagreb Zapad i Kosnica u oba smjera se vozi usporeno uz povremene zastoje. Zbog olujnog vjetra samo za osobne automobile otvoreni su autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice te dionica Jadranske magistrale DC8 između čvorova Prapratno i Zaton Doli. 

Foto: Google Maps

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika te na dionici Jadranske magistrali DC8 između Bakra i Senja, državnoj cesti između mjesta čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) vrijedi zabrana prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom.

Na Krčkom mostu na snazi je zabrana prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri i više osovina, kombi vozila visine više od 1.9 metara, sutobuse na kat i autobuse duplih osovina te osobna vozila koja vuku prikolicu s jednom osovinom.

POVEZANI ČLANCI:

- Kolnici su mjestimice mokri i skliski u unutrašnjosti zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj, na izlazima iz Splita u smjeru Kaštela, Dugopolja i Stobreča te u zoni radova kod Šibenskog mosta u smjeru Vodica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama - upozoravaju iz HAK-a.

VIDEO U Zagorju jučer 30 stupnjeva, a danas pada snijeg

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
19:15 16.04.2024.

Od Jankomira do Heinzelove sat i 35 minuta, pozdrav svima koji će sutra glasovati za one koji su u Zagreb uveli red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije