Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK

FOTO Nižu se reakcije nakon izglasavanja Turudića: Ispred zgrade DORH-a osvanuli lampaši

Foto: Čitatelj Večernjeg lista
1/2
07.02.2024.
u 20:27

Oporba, koja se žustro protivila njegovom imenovanju, održala je minutu šutnje, a kasnije su za Večernji list i iz SDP-a potvrdili kako će ujedinjena ljevica 17. veljače održati prosvjed

I dalje se ne stišavaju reakcije nakon što je danas u Saboru, nakon politički burnog vikenda, izglasano imenovanje Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Tako je večeras i ispred zgrade DORH-a u zagrebačkoj Gajevoj netko postavio i 30 crvenih lampaša u znak prosvjeda

Podsjetimo, imenovanje Turudića završilo je današnjim glasovanjem kojeg je podržalo 78 saborskih zastupnika. Oporba, koja se žustro protivila njegovom imenovanju, održala je minutu šutnje, a kasnije su za Večernji list i iz SDP-a potvrdili kako će ujedinjena ljevica 17. veljače održati prosvjed na Markovom trgu.

1/2

Protiv njegovog imenovanja prosvjedovao je sinoć i Možemo! koji je na Markovom trgu dočekao jutro. Kako su ranije kazali, brojni građani stizali su im i donosili kavu i krafne, a podršku im je izrazila i Dalija Orešković. 

Turudić je imenovan na četiri godine, a na čelu DORH-a zamijenit će Zlatu Hrvoj Šipek, aktualnu šeficu te institucije kojoj mandat istječe u svibnju. Imenovan je nakon procedure u kojoj su četvoricu kandidata za glavnog državnog odvjetnika saslušali saborski Odbor za pravosuđe i Vladino povjerenstvo u kojem su bili premijer i sedam ministara, a Vlada je potom Saboru predložila Turudića uz ocjenu da je njegov program rada bio najkvalitetniji.

>> FOTO Burna rasprava zbog Turudića. Oporba na kraju napustila Sabor: '...zabili ste zadnji čavao u lijes!'

1/57

Komentara 21

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
20:41 07.02.2024.

A gdje su Možemosi? Još se nisu zavezali za ogradu? Fali mi njihovo kmečanje i lupanje loncima.

PR
prajdali100
20:45 07.02.2024.

Drugovi su kreativni ali moglo je i puno bolje.Malo više lampaša,srp i čekić...

MI
MiloDijete555
21:17 07.02.2024.

Znači svi članovi Možemo zapalili po jedan lampaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije