Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturna manifestacija

FOTO Folklornim večerima započele 58. Vinkovačke jeseni

Počele Vinkovačke jeseni
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/14
08.09.2023.
u 23:35

Folklorne večeri su zapravo Županijska smotra folklora koju je ove godine otvorila Udruga „Zrno” iz Vinkovaca uz koju su na pozornicu stali i KUD-ovi iz Cerića, Sotina, Đurića, Babine Grede, Donjeg Novog Sela, Vinkovaca i Vukovara

Folklornim večerima večeras su započele 58. Vinkovačke jeseni. Folklorne večeri su zapravo Županijska smotra folklora koju je ove godine otvorila Udruga „Zrno” iz Vinkovaca uz koju su na pozornicu stali i KUD-ovi iz Cerića, Sotina, Đurića, Babine Grede, Donjeg Novog Sela, Vinkovaca i Vukovara. Kako je najavljeno, do 13. rujna nastupit će još 38 kulturno umjetnička društva iz svih dijelova Vukovarsko-srijemske županije koji će se predstaviti svojim plesovima, pjesmama i nošnjama.

- Dobrodošli na prvi dan 58. Vinkovačkih jeseni, na Folklorne večeri. S ovom večeri želimo se pohvaliti i pokazati što u stvari jesmo. Mi to ne treniramo, mi to živimo. Živimo u teškim vremenima pa mi pada na pamet stih od Mate Kuvedžića iz Mikanovaca „Tko smo, znamo, rodila nas šokica garava pokraj puta gdje raspela oplakuju ljude. S prašnih grudi vriskove smo pili, čeljad bili, postali smo divovi ravnice - rekao je istaknuo je predsjednik ZAKUD-a Andrija Matić.

Počele Vinkovačke jeseni
1/14

Posjetitelje i folkloraše pozdravio je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je rekao kako zajednički s Vinkovčanima čine Vinkovačke jeseni najvećom manifestacijom. 

- Činite nas ponosnima, ali i cijelu Hrvatsku okrenete prema Vukovarsko-srijemskoj županiji kako bi nas ovih desetak dana gledali te da imaju želju ovdje doći i uživati u Vinkovcima i našem kraju. Tijekom ovih desetak dana bit će puno tradicijske kulture i zabave, bit ćemo centar svijeta i pokažimo se kao odlični domaćini, ali i pronađimo pokoji trenutak da uživamo u Vinkovačkim jesenima - rekao je Bosančić. 

POVEZANI ČLANCI:

Županijsku smotru folklora službeno je otvorio predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković koji je rekao kako smo stigli do 58. Vinkovačkih jeseni kao i da je ovo jedna zahtjevna godina s obzirom da su iza nas nepogode, afrička svinjska kuga.

- Ukoliko pogledamo malo više u povijest, vidjet ćemo da smo imali Domovinski rat, migrantsku krizu, gospodarsku krizu i poplave. Međutim, šokci i Slavonci su to sve preživjeli i izgurali, postali su još jači, a ostali su na svojoj zemlji, gdje ćemo i dalje živjeti. Zato u ovih deset dana uživajmo u pjesmi i folkloru, u svemu onome što čini nas i našu cjelinu - poručio je Milinković.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije