Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traju do 17. rujna

Danas započinju 58. Vinkovačke jeseni: 'Uživajte u onome što smo pripremili'

U svečanom mimohodu 57. Vinkovačkih jeseni sudjelovalo više od 2.500 sudionika
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
08.09.2023.
u 11:06

Program započinje danas popratnim priredbama te večernjom Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se do 13. rujna običajima, pjesmama i plesovima predstaviti 52 kulturno-umjetnička društva

Sve je spremno za 58. Vinkovačke jeseni koje danas započinju s nizom programa koji će se u gradu na Bosutu održati do 17. rujna. - Uživajmo u 58. Vinkovačkim jesenima, u tradicijskoj kulturi i zabavi, ali jednako uživajmo biti dobri domaćini. Pozivamo sve na ovogodišnje Vinkovačke jeseni, na desetak dana čuvanja naše tradicije, ali i desetak dana upoznavanja Slavonije, naših običaja i gastronomije. Uživajte u onome što smo pripremili u okviru bogatog programa i prekrasnim rujanskim danima u našem gradu, kako i mi sami Vinkovčani tako i gosti koji se nakon prvog posjeta Vinkovcima vraćaju ponovno svake godine – rekao je gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić na konferenciji za novinare koja je organizirana ovim povodom.

Program započinje danas, 8. rujna, popratnim priredbama te večernjom Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se do 13. rujna običajima, pjesmama i plesovima predstaviti 52 kulturno-umjetnička društva.

VEZANI ČLANCI:

- Folklorne večeri traju do srijede, a predstavit će se preko 50 skupina. Prva subota je rezervirana za Međužupanijsku dječju smotru, u nedjelju lijepi mimohod s preko 2000 djece iz 60 KUD-ova. Nakon svečanog otvorenja u idući petak, jedna od najljepših priredbi je i Državna smotra folklora u subotu gdje ćemo prikazati jedan dio Hrvatske, a drugi dio i sve ono što krasi manifestaciju slijedi u nedjelju uz Svečani mimohod u kojem će nastupati preko 70 skupina preciznije s preko 4000 sudionika - najavio je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

Predviđen je i bogat koncertni program koji će večeras otvoriti Doris Dragović.

- Trudili smo se kao i svake godine da 58. Vinkovačke jeseni budu što bogatije sadržajem. Nastojimo bogatstvo kojeg imamo pokazati u što ljepšem svjetlu, pripremamo se cijele godine i onda i naši sugrađani, imaju priliku to pokazati i u našoj akciji Volim Vinkovce – kazala je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije