Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak vođe

Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije

Fidel Castro
REUTERS
20.04.2011.
u 08:10

Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika od Fidela preuzeo 2006., nakon što se narušilo zdravlje starijeg brata

Nakon što je mjesto predsjednika Kube prepustio bratu Raulu, Fidel Castro objavio je da napušta i poziciju šefa Komunističke partije. Dogodilo se to nakon što je stranka na kongresu odobrila mnoštvo ekonomskih reformi. Osamdesetčetverogodišnji političar bio je prvi tajnik Centralnog komiteta partije od njezina stvaranja 1965. godine.

Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika preuzeo od Fidela 2006., nakon što se zdravlje starijeg brata narušilo. Odlazak Castra iz partije dogodio se nakon kongresa u ponedjeljak, kada je prihvaćen niz mjera s ciljem zaštite kubanske ekonomije od kolapsa.

Komentara 10

IS
istima
09:33 20.04.2011.

... a što taj čovjek nema sina pa da ga naslijedi.... nego ovako...?

OB
-obrisani-
09:53 20.04.2011.

Mislim da bi negdje u tunguziji trebalo otvoriti rezervat za smještaj takvih bolesnika, bivših \"nesvrstanih\" diktatora i njihovih prijatelja

OB
-obrisani-
09:13 20.04.2011.

Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije te odmah posle toga za medije izjavio da se ne boji Haaškoga sudovanja jer se \"udruživao\" sa prokletim komunistima i nije bio \"Udružen\" među one nevine, poštene i posebno humane sa Balkana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije